THOMPSON: Godinama čekamo reakciju vlasti na govor mržnje i poziv na zločine SNV-a i Stazića

25.02.2020. 10:09:00

U vrijeme kad je veliki broj političara, predsjednik Zoran Milanović, Vlada RH, javna pravobranitelica i brojni drugi, osudill spaljivanje krnje u Imotskom, oglasio se i menadžerski tim Marka Perkovića Thompsona.

Na karnevalu u Imotskom spaljen je krnje koje predstavljaju istospolni par s Nenadom Stazić u naručju, kojemu je na čelu nacrtana zvijezda petokraka.

Predsjednik Milanović zatražio je  njihovu javnu ispriku i reakciju nadležnih institucija, navodeći da je riječ o  “širenju mržnje i poticanju nasilja”, Arsen Bauk i nekoliko gay udruga najavile su kaznene prijave zbog širenje neprijateljstva prema “duginim obiteljima” i djeci u domovima.

Marko Perković Thompson podsjetio na govor mržnje i poziv na zločine pri čemu je reakcija izostala.

“Tražimo od saborskih zastupnika, a posebno od zastupnika srpske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru da konačno osude nevjerojatnu količinu mržnje koju je “Srpsko narodno vijeće” pokazalo svojim skandaloznim potezom, naslovnicom u svom tjedniku (BROJ 750) kako kolju hrvatskog branitelja, Marka Perkovića Thompsona.

Također, još jednom pozivamo državne institucije da sankcioniraju govor mržnje dijela te nacionalne manjine kao i da utvrde i pozovu na odgovornost one koji tu mržnju prema hrvatskim braniteljima financiraju.”, objavljeno je na službenom Thompsonovom Facebooku.

Izvor: Maxportal/Foto:facebook

Izvorni autor: M. Marković

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.