Thompson na oduševljenje publike pozvao u Skradinu: ‘Otpjevat ćemo u sjećanje na Domovinski rat pjesmu Čavoglave, onako kako smo je pjevali’

02.09.2019. 12:50:00

Otpjevat ćemo u sjećanje na Domovinski rat pjesmu Čavoglave, onako kako smo je pjevali… Idemo zajedno…”, najavio je najpopularniji hrvatski pjevač Marko Perković Thompson sinoć na koncertu u Skradinu izvođenje Čavoglava. Ubrzo se i publika pridružila Thompsonu u izvođenju najpopularnije pjesme iz Domovinskog rata!

“Moram reći dvije riječi. Dakle, imamo jednu pjesmu iz Domovinskog rata oko koje se diže velika prašina. Nemojte da se to čini kao izgovor ili pravdanje, nije, za svaku dobru stvar se diže prašina, tako kaže naš narod, pa tako vjerojatno i za ovu našu pjesmu koja je iz Domovinskog rata, koja je jedna od simbola Domovinskog rata. To je naša simbolika koju ne damo, ako je se odreknemo, odreći ćemo se i sebe, možda i Domovinskog rata… Otpjevat ćemo u sjećanje na Domovinski rat pjesmu Čavoglave, onako kako smo je pjevali… Idemo zajedno…”, najavio je najpopularniji hrvatski pjevač Marko Perković Thompson sinoć na koncertu u Skradinu izvođenje Čavoglava. Ubrzo se i publika pridružila Thompsonu u izvođenju najpopularnije pjesme iz Domovinskog rata!

Danas se Marko Perković prisjetio i pokojnog hrvatskog junaka i mučenika Zvonka Bušića.

“Danas, na godišnjicu njegove smrti, prisjetimo se Zvonka Bušića 23. siječnja 1946. – 1. rujna 2013. kojem je Thompson posvetio pjesmu „Duh ratnika“ i čiji zatvorski broj nosi na svojoj majici na koncertima turneje Ora et labora.”

Izvor: Dragovoljac.com

Izvorni autor: narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.