Thompson najavio besplatni koncert za branitelje u Dubrovniku na Dan dubrovačkih branitelja!

29.11.2019. 14:57:00

Na dan obilježavanja najveće agresije na Dubrovnik, 6. prosinca, koji je ujedno i Dan dubrovačkih branitelja, Marko Perković Thompson održati će u 20 sati na Stradunu u Dubrovniku koncert. Organizator koncerta je Grad Dubrovnik, a ulaz na isti je besplatan, navodi se na Thompsonovoj službenoj Facebook stranici.

U ranim jutarnjim satima tog dana 1991. godine započeo je srpsko-crnogorski topnički udar na tvrđavu Imperial, a istovremeno je krenuo pješačko – tenkovski napad. Tog dana Grad su od neprijateljskih napada branila i obranila točno 163 branitelja, po čemu će dubrovačka 163. brigada HV kasnije dobiti svoju oznaku 163. Tog dana živote je izgubilo 19 civila i četiri branitelja, desetci su ranjeni, a broj projektila koji je pao na Dubrovnik i staru povijesnu jezgru mjerio se u tisućama. Bitka za Srđ ostala je upamćena kao jedna od najvećih pobjeda Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata.

Thompson intenzivno radi na novom album koji se zove se Hodočasnik, a koji je najavaljen dok kraja ove godine, a pjesma za koju se očekuje da bi mogla biti hit zove se “Egzodus”

Pjesma Egzodus govori o masovnom iseljavanju mladih iz Hrvatske, a tom nas pjesmom autor poziva da ostanemo na našoj rodnoj grudi i borimo se za Hrvatsku i za bolju budućnost.

Osim Egzodusa, poznato je da će se na albumu naći i pjesma posvećena Bleiburgu pa je za očekivati da će publika u Dubrovniku biti u prigodi čuti i neku pjesmu Thompsonova novog albuma.

Izvor: Priznajem.hr/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.