Thompsonov menadžment žestoko uzvratio: Miloševiću predlažemo da napravi anketu među stradalnicima od četničke ruke u Domovinskom ratu, neka njih pita...

18.06.2020. 12:44:00

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Boris Milošević rekao je, kad bi on bio sudac, da bi zbog ustaškog pozdrava prije kaznio Thompsona nego Rosu: "Zato što je gospodin Perković i ranije izražavao simpatije prema NDH".

Za bilo kakvo relativiziranje ili drugačije tretiranje ZDS kao poruka mržnje u jednim situacijama odnosno patriotske parole iz povijesti, on kaže da takvo stanje nije održivo.

"Ne može ZDS biti govor mržnje, a u toj pjesmi da ne bude govor iz mržnje... Zar se zaboravlja da je riječ o pjevaču koji je javno izražavao simpatije prema NDH i Paveliću, koji je pjevao o Jasenovcu i Gradišci Staroj?”, aludirao je predsjednik SNV-a na Marka Perkovića u razgovoru za N1.

Usto, pojedini političari iz struktura državnih vlasti, kako navode, dotičnu pjesmu, odnosno "Bojnu Čavoglave”, doživljavaju kao "nacionalnu budnicu”.

"Pitao bih preživjele iz Jasenovca ili kozaračku djecu koju je od smrti svojom akcijom spasila Diana Budisavljević, je li je i oni doživljavaju kao budnicu. Kako se oni osjećaju kad čuju tu pjesmu?”

O svemu tome, reagirali su i na Thompsonovoj Facebook stranici.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Danas je ničim izazvan, Boris Milošević, predsjednik stranke koju je utemeljio krvnik i ratni zločinac Goran Hadžić preko N1 poručio Hrvatima kako bi on kaznio Thompsona zbog pjesme 'Bojna Čavoglave' jer veliča NDH kao i to da pitamo preživjele iz Jasenovca je li pjesma 'Bojna Čavoglave' budnica.

Boris Milošević kao i njegov tutor Pupovac posljednjih dana pokušavaju kroz medije sklone četnikovanju progurati tezu o povezanosti odluke Visokog prekršajnog suda RH u Zagrebu kako pjesma 'Bojna Čavoglave' ne remeti javni red i mir s gnjusnim porukama protiv Srba u Zagrebu.

Dovoditi u vezu Thompsona i 'Bojnu Čavoglave' s gnjusnim porukama protiv žena i djece od prije nekoliko dana koje svaki normalan čovjek treba osuditi ili javno po tko zna koji put lagati kako Thompson izvodi pjesmu 'Jasenovac i Gradiška Stara' mogu samo oni koji su za čin agresije na Hrvatsku nagrađeni porazom i nikako ne pristaju na suvremenu Hrvatsku kao svoju državu.

Podsjećamo gospodina Borisa Miloševića kako je pjesma Bojna Čavoglave nastala u jeku napada na Hrvatsku od strane pobunjenih Srba i ostalih četnika potpomognutih jugo vojskom. Kada je pjesma 'Bojna Čavoglave' koja je hrabrila domovinu nastala, ti krvoloci su se već do tada naubijali i razorili velik dio Hrvatske.

Gospodinu Miloševiću predlažemo da napravi anketu među stradalnicima od četničke ruke u Domovinskom ratu, neka njih pita je li za njih 'Bojna Čavoglave' budnica.

Naravno, nama je oduvijek bilo jasno tko i za čiji račun širi laži o Thompsonu kao širitelju mržnje, tko po svijetu lobira i prijeti vlasnicima dvorana kako bi otkazali dvorane pa uz pomoć sklonih im medija to prikazali kao zabranu Thompsonova koncerta kao što nam je jasno i tko naručuje te video montaže koje prikazuju Thompsonove koncerte s ubačenim falsificiranim materijalom i podmeće ih kako bi nekoga uvjerili da Thompson izvodi pjesmu 'Jasenovac i Gradiška Stara' na svojim koncertima", napisali su.

Izvor: av/Direktno.hr/Foto:FaH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.