Thompsonov odvjetnik o upadu RTL-ove Derifaj na Thompsonovu terasu: ‘Došlo je do počinjenja kaznenog djela’

09.11.2021. 12:17:00

Gost emisije 55 minuta kod Željke Markić bio je odvjetnik Davorin Karačić, koji je u prethodnim sudskim sporovima zastupao popularnog hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona, a govorio je i o slučaju kad su RTL-ova Danka Derifaj, snimatelj i susjed koji je glumio vodiča, preskakali ogradu i penjali se po ljestvama i hodali po terasi koja glasi na Thompsona.

Pravne posljedice djela

Objasnio je koje su pravne posljedice akta koji se odvio dok su u kući, svega nekoliko metara pored, bila pjevačeva maloljetna djeca. U slučaj nije ulazio toliko da ugrozi istragu, ali je mogao govoriti o onome što je izašlo u javnosti.

“Novinari Slobodne Dalmacije su jedan dopis Općinskog suda u Splitu držali kao krucijalni dokaz da Marko Perković nije vlasnik svoje terase. Međutim, kad ste slabijeg obrazovanja, ne razumijete određene stvari i još pripadate okruženju koje vas je po zadatku poslalo da blatite, ni ne možete napisati pametan članak.

Nadam se da ti isti ljudi koji drugima tumače na ovaj način pravo tako počnu nagovarati svoga mehaničara da im popravlja auto u skladu s njihovim znanjem o mehanici – auto im neće dugo trajati. Iz tog dopisa bilo je jasno da je Marko Perković upisan kao suvlasnik, da su za upis ispunjeni svi preduvjeti da se dođe do upisa zemljišnoknjižnog znanja, da se na toj zemljišnoknjižnoj čestici nalazi oko 110 ili 115 suvlasnika i da su gotovo svi povezali svoj suvlasnički udio sa svojim posebnim udjelom.

Koliko imaš kvadrata toliki je tvoj udio.

Nakon podnesene kaznene prijave protiv osoba osumnjičenih da su na štetu Marka Perkovića i njegove obitelji počinili kaznena djela iz članka 141. i 144. Kaznenog zakona koji se odnosi na “narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora” sve je na Državnom odvjetništvu. Ispunjeni su svi preduvjeti da Državno odvjetništvo vodi ovaj postupak”, rekao je Karačić.

Izvor: Narod.hr/PDN/Foto: IKA, www.np-brijuni.hr; Fotomontaža: narod.hr

Izvorni autor: narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.