Tigrovi, Gromovi i 129 brigada: Pozivamo Milanovića da se vrati u okvire Ustava i zakona

08.11.2021. 21:59:00

Udruga pripadnika 129. brigade HV Karlovac, Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigada podružnica Karlovac i Udruga ratnih veterana i pripadnika gardijske postrojbe Tigrovi, izdalo je priopćenje koje prenosimo:

potaknuti nedavnim verbalnim eskapadama predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića odlučili smo dati sljedeće priopćenje:

Zgroženi smo retorikom i primitivnim vrijeđanjima ministara i dužnosnika Republike Hrvatske od strane Predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Hrvatske vojske. Naime nitko, a najmanje ministar obrane ne zaslužuje pogrdan naziv „opušak”, a gauleiter je toliko nisko da je to teško i komentirati.

Najgore je to što i djela prate negativnu retoriku: do sada nije zabilježeno da je ministru obrane onemogućeno govoriti na vojnoj svečanosti i da se protokol mijenja na lieu mjesta po usmenoj zapovijedi.

I to nije sve: još se sjećamo kako je Milanović pokušao minirati proslavu obljetnice akcije Maslenica zapovjedivši načelniku GS OSRH i vojnim zapovjednicima da se povuku s proslave, još se sjećamo sramotne izjave kako ploče poginulim braniteljima HOS-ovcima treba baciti, još se sjećamo njegova demonstrativnog napuštanja svečanosti u Okučanima dok se svira hrvatska himna. Našlo bi se toga još.

Žaleći zbog situacije i ozračja stvorenih postupcima i riječima predsjednika Milanovića, pozivamo ga da se vrati u okvire Ustava i zakona i da uspostavi plodnu suradnju s Vladom i njezinim ministrima, da prestane s infantilnim prijetnjama kako će blokirati sve što može.

Ne želimo za vrijeme tridesetih obljetnica osnivanja mnogih ratnih postrojbi a naročito uoči dana sjećanja na žrtvu Vukovara kako sa svojih « pet minuta slave » zasjenjuje tako važne obljetnice i događaje na kojima bi u prvom planu trebao biti pijetet prema žrtvi i braniteljima a ne igrokazi i politički performansi predsjednika Milanovića.

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto: Snimka zaslona, MORH; fotomontaža: Narod.hr

Izvorni autor: Kamenjar.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.