Tigrovi hodnjom odali počast žrtvama stradanja u Domovinskom ratu

29.02.2020. 18:58:00

Tigrovi su hodali 20 kilometara od Sunje preko Majura do Hrvatske Kostajnice, dok su prethodnog dana prehodali 27 kilometara Petrinjom, kroz Gornje Komarevo do Sunje

Dolaskom u Hrvatsku Kostajnicu u petak, 28.veljače 2020. završena je hodnja pripadnika 1. mehanizirane bojne “Tigrovi”.

Hodnja na relaciji Petrinja – Sunja – Hrvatska Kostajnica provedena je povodom završetka obuke novopridošlih Tigrova.

Tijekom današnjeg dana Tigrovi su hodali 20 kilometara od Sunje preko Majura do Hrvatske Kostajnice, dok su prethodnog dana prehodali 27 kilometara Petrinjom, kroz Gornje Komarevo do Sunje.

Tigrovi su hodali 20 kilometara od Sunje preko Majura do Hrvatske Kostajnice, dok su prethodnog dana prehodali 27 kilometara Petrinjom, kroz Gornje Komarevo do Sunje | Foto: MORH / M. Čobanović

Na Brdu Čukur iznad Hrvatske Kostajnice pored spomen-obilježja Gordanu Ledereru, snimatelju HTV-a koji je na tom mjestu ubijen, predsjednik HVIDRA-e Hrvatske Kostajnice Miroslav Ivezić i umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske Ivica Pandža Orkan, pripadnicima Tigrova održali su predavanje na temu “Uloga Tigrova u Domovinskom ratu u Hrvatskoj Kostajnici”.

Dobrodošlicu u Hrvatsku Kostajnicu i izraze zahvalnosti pripadnicima “Tigrova” uputio je i gradonačelnik Dalibor Bišćan.
Operativni časnik 1.mehanizirane bojne “Tigrovi” satnik Tihomir Kastmiler kazao je kako je neizmjerno ponosan na nove pripadnike Tigrova koji su ovom hodnjom dokazali motiviranost i spremnost, ali i odali počast hrvatskim braniteljima.

“Željeli smo ovom hodnjom završitiobučni ciklus novopridošlih pripadnika u bojnu “Tigrovi” i uz to odati počast žrtvama stradanja u Gornjem Komarevu, Sunji i Hrvatskoj Kostajnici”, kazao je satnik zahvalivši se ovim putem svima koji su im tijekom hodnje pružili podršku.

“Hodnja je bila zahtjevna, ali sav trud se isplatio. Ponos je i čast biti pripadnikom Hrvatske vojske i” Tigrova”, poručio je vojnik Marko Mitrović po završetku hodnje.

Izvor: MORH/Foto:MORH

Izvorni autor: MORH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.