Tko, gdje, kada, kako i zašto: Ovo je plan kojim nas Vlada želi motivirati na cijepljenje protiv koronavirusa u što većem broju

23.12.2020. 15:23:00

Hrvatska je vlada na današnjoj sjednici usvojila plan uvođenja, provođenja i praćenja cijepljenja protiv koronavirusa

Prvo cjepivo se očekuje 26. prosinca, stiže simboličnih 9750 doza, kao i u svim europskim državama. Nakon što HALMED da dodatno odobrenje za cjepivo, cijepljenje će početi 27., 28. i 29 prosinca. Značajnije količine cjepiva dolaze 31. prosinca, pa 4. siječnja i dalje u tjednom ritmu, najavio je ministar zdravstva Vili Beroš gostujući u emisiji A sada vlada.

Dogovoreno je milijun doza Pfizerovog, milijun doza Moderninog, 2,7 milijuna doza proizvođača AstraZenecaJohnson&Johnson poslat će 900.000 doza, a Purevax 300.000 doza do kraja 2021. godine. To je ukupno 5,9 milijuna doza cjepiva što bi u ovom trenutku bilo dovoljno za procjepljivanje odrasle populacije u Hrvatskoj, odnosno postizanje kolektivnog imuniteta, pojasnio je Beroš.

U prezentaciji doznajte i ostale detalje - tko će cjepivo prvi primiti, kako će se distribuirati, koje su faze provedbe cijepljenja i kako će izgledati medijska kampanja.

Izvor: tportal.hr/Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Izvorni autor: B. S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.