Tko je lud u ovoj ludnici?

23.09.2020. 21:14:00

Da Hrastov nije bio tamo i da hrvatska vojska nije izbila na koranski most, Karlovac bi vrlo vjerojatno pao. I sad pogibiju tih 13 srpskih terorista SNV želi komemorirati! Tko je lud u ovoj ludnici?

Je li moguće da nemamo toliko pameti da ćemo krenuti stazama i putevima javnih fizičkih sukoba jer ako se od ovog naroda traži da komemorira smrt trinaest agresorskih vojnika koji bi, da nisu bili ubijeni, vjerojatno bili predvodnici pada Karlovaca.

Ako se od ovog naroda traži da se pokloni komunističkoj zvijezdi u Rijeci, čak i unatoč preporukama Vijeća Europe, ako se to traži od ovog naroda nakon što je taj isti komunistički znamen poklao ranjenike iz vukovarske bolnice u zadnjem ratu, a prije toga bez suda likvidirao 200 tisuća Hrvata uključujući animalni sadizam koji donosi Hudu jamu i Jazovku, Jazovku koja je napunjena ranjenicima iz zagrebačkih bolnica, onda se postavlja pitanje kuda vodi ovaj put ako ne na same rubove nasilja i fizičkih sukoba?

Razumiju li Vlada i premijer da se na ovaj način nikako ne smanjuju tenzije u društvu nego se ovakvim provokacijama, koje ne bi bile moguće da SDSS nije koalicijski partner HDZ-u, podižu do usijanja. Zvijezda na riječkom neboderu stigla je tamo uz dopuštenje ministarstva kulture, čak i uz njihov alibi da se radi o umjetničkom izričaju, a komemoriranje smrti trinaest agresorskih vojnika, prethodnice pada Karlovca godine 1991, organizira SNV, kojeg vodi najbliži, najintimniji i zapravo najvjerniji partner vladajućeg HDZ-a, gospodin Milorad Pupovac.

Pupovac ima gotovo animalni instinkt za stati sekundu prije eksplozije, pa kad je sad vidio da udara u tvrdo, jer su se branitelji Karlovca podigli na noge, najavili kontra prosvjed u isto vrijeme i na istom mjestu, a na društvenim mrežama je najavljeno da će svijeće zapaljene u čast jugoslavenskih vojnika ubijenih tik prije negoli su ušli u Karlovac, letjeti u Koranu, Pupovčev SNV se povukao i odustao od komemoracije. No iz teksta gdje najavljuju odustajanje što ga potpisuje Pupovčeva zamjenica u SNV-u Aneta Vladimirov između ostaloga stoji:

“Nacionalistička politika, koja je upravljala životima mobiliziranih rezervista i koja ih je tog kobnog dana dovela do mosta na Korani, bila je višestruko štetna i pogubna kako za hrvatski tako i za srpski narod na Kordunu i drugdje. Ista je to logika ratnog nasilja koja je naredila likvidaciju hrvatskih policajaca mjesec i nešto dana ranije”, piše u objavi SNV-a uz naglasak da, kako navode, “nije ništa manje štetna bila i spremnost na agresiju iskazana ubojstvom razoružanih rezervista”. Ima li poetičnijeg opisa podijeljene odgovornosti za rat od ovakve teze?

No, zašto su zapravo odustali od komemoracije? Vjerojatno zato da ne ugrozi sve one druge SDSS-ove planove koji su već dijelom najavljeni, a koji neće biti manje suspektni negoli ova provokacija, karlovačka provokacija koja kako tvrde upućeni stiže iz redova sve bolje organiziranih kordunaških Srba koji se na crti koalicije Pupovca i Plenkovića malo po malo penju po starim stepenicama vlasti i hijerarhije.

Dakle, Srpsko narodno vijeće je prije par dana najavilo da će komemorirati odnosno obilježiti godišnjicu događaj iz rujna 1991 kada je na Koranskom mostu u Karlovcu ubijeno 13 srpskih vojnika koji su se uz podršku tenkova kretali prema centru Karlovca i na tom mostu su ubijeni.

Plan je bio da se najprije održi parastos, dakle pravoslavna molitva za poginule, a da se potom polože ruže i svijeće na samom mostu, odnosno mjestu pogibije srpskih vojnika No , što se zapravo dogodilo 21. rujna 1991. na mostu koji vodi u centar Karlovca?

Taj dan je rano ujutro oglašen znak opće opasnosti i krenuo je napad na grad. Grad je bio okupatorima s desne strane Korane doslovno na dlanu, a u okolicu su pristizali dragovoljci iz Srbije, kasnije će se ispostaviti njih preko pet stotina. Dakako u tom trenutku su sve vojarne u Karlovcu bile u rukama JNA. U urbanim dijelovima grada evidentirani su uz sve ovo još i brojni srpski snajperisti koji su pucali po okolnim stanovima. U riječ, Hrvatska 1991. godine!

U tom trenutku na informaciju da jugoslavenska vojska sa tenkovima kreće u sam centar Karlovca i da se približavaju ključnom koranskom mostu, hrvatska vojska šalje svojih nekoliko vojnika da zaštiti taj most i zaustavi srpski prodor. Kao prethodnica tenkovima, na most dolazi petnaestak srpskih vojnika i hrvatske snage ih prisiljavaju na predaju. No u tom trenutku jedan srpski vojnik na začelju kolone djeluje kao da odbija predaju, navodno se tome pridružuju još neki vojnici i u tom dramatičnom trenutku hrvatski vojnik Hrastov koji u ruci ima automatsku pušku u kojoj kako se na sudu pokazalo nije moguće zaustaviti rafal od stotinu metaka, puca na te vojnike i ubija ih. Da Hrastov nije bio tamo i da hrvatska vojska nije izbila na koranski most, Karlovac bi vrlo vjerojatno pao. I sad pogibiju tih 13 srpskih terorista SNV želi komemorirati! Tko je lud u ovoj ludnici?

Valja spomenuti da nekih pet mjeseci kasnije Hrastov biva uhićen i potom slijedi sudski proces star ni manje ni više negoli 23 godine! Hrastov je najprije višekratno proglašen nedužnim da bi ga na kraju Vrhovni sud proglasio krivim jer da nije postupao po Ženevskim konvencijama o zarobljenicima?! A na kraju cijele priče je hrvatska država isplatila milijunsku odštetu obiteljima ubijenih vojnika! Dakle, ne isplaćuje Srbija hrvatskim obiteljima odštetu, nego hrvatska država još isplaćuje odštetu srpskim obiteljima čiji pripadnici su sudjelovali u okupaciji Hrvatske. Ima li zemlje na svijetu sa ovakvim primjerom?

Ima li u Guinnessovoj knjizi perverzija ovakvog primjera? Ima li u analima ratovanja ovakvih primjera? Je li ikada Jugoslavija platila dinara odštete jer se neki partizan nije u jeku rata držao konvencija o ratnim zarobljenicima? Koliko je četnika osuđeno jer se u zadnjem ratu nisu držali ženevskih konvencija? I koliko odštete je platila srbijanska država?

Na vijest da će u ponedjeljak biti održana komemoracija srpskim agresorskim vojnicima ustali su se karlovački branitelji sa svojim prosvjedom i najavom da i oni stižu na koranski most sa kontra prosvjedom, a na društvenim mrežama je najavljeno da će svijeće zapaljene za srpske agresorske vojnike letjeti u Koranu. Nema puno dvojbi da su nakon tako zapaljenih strasti i Božinović kao šef policije i Plenković kao premijer zaključili da se ovdje igra sa vatrom, pa se lukavi i mudri Pupovac povukao i od komemoracije na mostu se odustalo.

Samo dan iza toga u Rijeci je na glasovitom riječkom neboderu osvanula komunistička zvijezda gigantskih razmjera, što je izazvalo prosvjed tamošnjih branitelja koji su zgroženi činjenicom da se tako nešto dogodilo. Po nekim informacijama, pripremaju se još neki prosvjedi na tu temu. Postavlja se pitanje vodi li netko u ovoj zemlji računa o ovako opasnom igranju sa vatrom? Jesu li odgovorni svjesni da će se jednom dogoditi “kontakt“ suprotstavljenih strana, a onda će emocije napraviti svoje.

Razumije li netko u ovoj zemlji kuda ovo vodi? Niz ovakvih i sličnih provokacija nije nemoguće da vodi putevima otvorenih sukoba, jer je krajnje perverzno da u hrvatskoj državi nota bene koalicijski partneri vladajućoj političkoj opciji komemoriraju i one žrtve koje su sa puškom i naoružani do zuba krenuli rušiti hrvatsku vlast. Jer ovdje se ne radi o civilima niti o nedužnim starcima, ovdje se radi o vojnim formacijama koje su krenule u osvajanje jednog od hrvatskih gradova i u ratnom vihoru ti su vojnicu ubijeni. Danas ih trebamo tretirati kao nedužne civilne žrtve “velike nesreće koja je zatekla naše narode“ kako vole govoriti čelnici SDSS-a? Neće proći, ni danas ni sutra…u prijevodu: nećete u Čavoglave, niste ni prije!

Izvor: Dragovoljac.com/PDN/Foto:Dragovoljac.com

Izvorni autor: Tihomir Dujmović/dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.