TOČNO U PODNE: Kolinda će sutra i službeno objaviti kandidaturu

01.10.2019. 12:20:00

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović svoju predsjedničku kandidaturu objavit će u srijedu  2. listopada u 12 sati u dvorani Jure Petričevića u Matici hrvatskoj, potvrdio je Zoltan Kabok, glasnogovornik HDZ-a i izborne kampanje Kolinde Grabar Kitarović.

Podršku HDZ-a, stranke iz koje će i stići poziv medijima za objavu predsjedničke kandidature, predsjednica ima, istaknuo je to predsjednik te stranke, premijer Andrej Plenković, mnogo puta.

I dok su Zoran Milanović i Miroslav Škoro, koji su prema anketama njezini glavni takmaci, svoje kandidature davno objavili, predsjedničina se još čeka.

Još u svibnju ove godine kazala je kako će kandidaturu najaviti ‘jednog lijepog, sunčanog dana’.

U međuvremenu, u nekoliko je navrata najavljivala kako ide u utrku, kako će biti predsjednica i sljedećih 5 godina, no službene objave nije bilo.

Prvi datum koji se spominjao za službenu objavu ulaska Kolinde Grabar-Kitarović u utrku za drugi mandat trebao je biti poslije proslave Oluje jer u Knin, na Dan pobjede želi doći kao predsjednica i vrhovna zapovjednica, a ne kao predsjednički kandidat.

U Kninu tek neslužbeno najavila kandidaturu, a slično je učinila i u intervjuu Hrvatskom tjedniku. Šef njezine kampanje Ivan Anušić 15. rujna je za N1 potvrdio da će kandidaturu predsjednica objaviti nakon povratka iz SAD-a, gdje je boravila prošloga tjedna.

Izvor: Maxportal//Foto:pxll

Izvorni autor: R.I.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.