‘TOLIKO KLETVI, PSOVKI, PROSTAKLUKA…’ Jadranka Kosor objavila uvrede koje joj stižu, odgovorila je i Vedrani Rudan

08.01.2022. 11:37:00

GOVOR MRŽNJE

Nakon što je na Twitteru u svom prepoznatljivom sarkastičnom stilu prokomentirala situaciju s tenisačem Novakom Đokovićem, bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor našla se na udaru brojnih tviteraša.

“Čudo jedno kako mnogi ljudi kojima je danas Badnjak a sutra Božić, mogu toliko kletvi, psovki, prostakluka, primitivizma i mizoginije istresati uz moj tvit proklinjući me zbog tvita o pravnoj državi i vladavini prava. Ljudi; mir Božji, Hristos se rodi”, napisala je razočarana Kosor na Twitteru.

“Ovako pozdravljaju neki od onih koji danas slave Badnjak a sutra Božić. Stotine ih se namnožilo”, dodala je i podijelila jednu od uvreda koje je dobila na pravoslavni Božić.

Foto: Twitter

Podsjetimo, nakon što je Đokoviću zabranjen ulazak u Australiju, Kosor je napisala: “U uređenim državama, gdje zakoni vrijede za sve, zakoni vrijede za sve. Jel’ znaš tko sam ja, ne vrijedi. Ismijavanje pravila ne vrijedi. Nemeže. But; daleko je Australija”.

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL, Twitter

Njezino je mišljenje zasmetalo spisateljici Vedrani Rudan, koja se na Kosor okomila u novoj kolumni. “Naša bivša premijerka piše o kršenju zakona i ‘ismijavanju pravila’. Žena koja će u hrvatsku povijest ući, ako bude ušla, jedino kao žena koja je uselila u stan od 120m2 otet od dvojice srpskih dječaka kojima je jedini grijeh bio da su Srbi, usuđuje se pisati o ‘ismijavanju pravila’. Gospođa je prema ‘zakonu koji bi trebao vrijediti za sve’ imala pravo na stan od pedesetak kvadrata. Ne nužno srpskog”, napisala je Rudan.

Nekoliko sati nakon što je hrvatski javni prostor obišla vijest o Rudaničinoj kolumni, Jadranka Kosor opet se oglasila na Twitteru. “Od laži i pakosti najbolje se brani gris knedlama/noklicama. Meke kao prijateljski zagrljaj!”, napisala je uz fotografiju svog ručka.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto: Twitter

Izvorni autor: Š. P./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.