TOLUŠIĆ: “Gazili me i pljuvali čak i likovi kao što je radiofill i dokazani lopov Beljak i Davor Cotrugli Bernardić”

22.02.2020. 15:55:00

Na facebooku se oglasio smijenjeni ministar Tomislav Tolušić (na fotografiji lijevo, s naočalama sugrađanin Josip Đakić).

“10 mjeseci. Toliko je trajalo pljuvanje i sramoćenje oko moje imovinske kartice i moje kuće. I jučer je Povjerenstvo, nakon 10 mjeseci utvrdilo da sam kuću upisao u krivu rubriku, umjesto rubrike ‘kuća’, trebao sam upisati nekretninu u rubriku ‘kuća s okućnicom’. Površinu kuće UOPĆE NISAM NITI TREBAO NAVODITI, ali eto, ja sam se pravio pametan, pa sam brže bolje, valjda isti dan kad sam se uselio (prije tehničkog, uporabne i ostalih sitnica), upisao površinu kuće i upisao krivo. Kaže Povjerenstvo, kuća vam je netto stambene površine 187 m2 a vi ste upisali 165 m2. A niste trebali upisati ništa od toga, pa ni slavni roštilj (ili ljetnu kuhinju kako bi rekli mi Slavonci), nego samo površinu vašeg dvorišta. A ono je nešto preko 1500 m2. I u pravu su. Pogriješio sam, nije sporno. I trebali su me kazniti zbog toga. Kao i Krstičevića, Bošnjakovića i sve ostale ministre i dužnosnike koji su zadnjih 10 godina nepravilno ispunili karticu i prošli ‘lišo’. Vidimo i danas u novinama da svaki dan netko nešto promijeni. Ali za te druge vrijede i druga pravila. A generalno, kod nas nije mjerilo rad, nego percepcija. Neke europske fore valjda, ne kužim. Mlad sam još, naučit ću.

Što je još utvrdilo Povjerenstvo? Da sam platio svaki račun i svaku kunu za izgradnju svoje kuće. Da sam kuću gradio novcem od kredita i prodaje nekretnina. Nevjerojatno, a? I plaćeno je sve svima. I majstoru koji mi je gradio rohh bau kuću, i majstoru koji mi je radio centralno, i onome koji mi je radio vodu i kanalizaciju, i onome koji mi je radio krov, pločice, stolariju, ogradu i sve ostalo. I projektantu i nadzoru i Bogu i vragu. I gle čuda, Povjerenstvo je utvrdilo da nije bilo nikakvog pogodovanja nikome, da je sve u skladu sa zakonima i da je sve kako treba. A nije da si nisu dali truda pri provjeri. Skoro godinu dana su me svi gazili i pljuvali oko toga, pa čak i likovi kao što je radiofill i dokazani lopov Beljak i Davor Cotrugli Bernardić. To mi je bilo najsimpatičnije od svegaa

Izvor: Nacional.hr/PDN/Foto:Marko Prpic/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.