Tomašić: Neću odraditi mandat do kraja, 30. lipnja 2021. moj je zadnji dan, umjesto mene u Europski parlament ide...

10.02.2020. 20:22:00

Europska zastupnica izabrana na listi Hrvatskih suverenista Ruža Tomašić gostujući u Dnevniku Nove TV objavila je da mandat eurozastupnice neće odraditi do kraja. 

Naime, Europska komisija odlučila je povući prijedlog uredbe kojom bi se uvele kvote, odnosno ograničio ulov male plave ribe u Jadranskom moru, što je svojevrsni uspjeh za Ružu Tomašić koja se kao izvjestiteljica Europskog parlamenta borila protiv Komisijina prijedloga. S obzirom da se zbog toga kandidirala, voditelje je zanimalo hoće li mandat odraditi do kraja. 

"Neću, evo, usrećit ću neke ljude, neću odraditi mandat do kraja. 30. lipnja 2021. je moj zadnji dan u Europskom parlamentu. Moram dovršiti ovo što radim u Odboru za poljoprivredu i Odboru za ribarstvo. Dakle, 30. lipnja 2021. napuštam Europski parlament", rekla je Tomašić. 

Objavila je da će umjesto nje u Europski parlament ići Ladislav Ilčić

Podsjetimo, dvije godine nakon što je Komisija iznijela takav prijedlog i 15 mjeseci nakon što je Tomašić uspjela u prvom čitanju u Parlamentu progurati izvješće s nizom amandmana koji su zapravo izmijenili prvotni Komisijin prijedlog, novi saziv Komisije pod predsjedanjem Ursule von der Leyen u programu rada za 2020. naveo je ovu uredbu među nekoliko zakonskih prijedloga koje povlači iz procedure usvajanja u Vijeću EU i Europskom parlamentu.

Izvor: Direktno.hr/Foto:Duško Jaramaz/PIXSELL

Izvorni autor: Josip Senjak

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.