Tomić: "Hajduk favorit? Podsjećam, jedino je Rijeka ove sezone dvaput slavila na Poljudu"

25.05.2022. 19:00:00

Rijeka i Hajduk na Poljudu će utakmicom finala Kupa spustiti zastor na sezonu u hrvatskom nogometu.

Velikim finalom Kupa između Rijeke Hajduka u četvrtak će završiti nogometna sezona u Hrvatskoj, a uoči utakmice pred mikrofonima se pojavio dvojac Rijeke, trener Goran Tomić i kapetan Hrvoje Smolčić.

Prvi je govorio šef koji je iskoristio priliku i otvorio čestitkom:

"Najprije bih kadetima Rijeke želio čestitati osvajanje kupa. Očekuje nas nogometni praznik, nadam se da će sve proteći bez problema, apeliram na to. Neka bolji pobijedi“, rekao je Tomić pa otkrio dio taktike za četvrtak.

"Razmišljam o pripremanju momčad kao kad smo pobijedili na Poljudu 3:1. Podsjećam, jedini smo ove sezone dvaput slavili na Poljudu. Ovakve utakmice odlučuju detalji, trebat će nam malo i sreće. Utakmica će vjerojatno biti uzbudljiva jer smo dokazali kako igramo na gol više uvijek. Nadamo se da ćemo na kraju slaviti. Livaja? Čestitke na sjajnoj sezoni.“

Drmić kreće od prve minute

Unatoč dvije pobjede na Poljudu Hajduk je favorit.

"Tako je cijele sezone. Rijeka je u drugom kontekstu u odnosu na ostatak velike četvorke pa valjda tako svi gledaju i na ovu utakmicu. Ja mislim da je odnos snaga 50/50. Hajduk će imati podršku navijača na ispunjenom Poljudu što donosi određeni pritisak.“

Ovo će biti posljednja utakmica Josipa Drmića za Rijeku.

"Krenut će od prve, iako nije igrao dvije utakmice, ali igrao je u prijateljskom susretu s Ukrajinom“, podvukao je Tomić pa dao riječ Smolčiću:

"Nemamo se čega bojati, znamo svoje kvalitete, Hajdukove također pa mislim kako nas očekuje fantastična utakmica. U pripremi smo se koncentrirali na Hajdukovu momčad jer im je to najjača snaga, ne treba isticati pojedince. Imamo ideje kako zaustaviti Marka Livaju, igrat ćemo kao kolektiv i vjerujem – zaustavit ćemo ih.“

Izvor: gol.hr/Foto: Pixell

Izvorni autor: gol.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.