Tomo Medved: Ne očekujem da se napetosti odraze na Kolonu sjećanja

16.10.2020. 13:25:00

Ministar branitelja Tomo Medved ne očekuje da će se napetosti u društvu odraziti na Kolonu sjećanja u Vukovaru, a u petak je najavio da će se organizacija obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje voditi epidemiološkom situacijom.

“Svjedočili smo u zadnje vrijeme neogovarajućem medijskom istupu, neodgovarajućim tekstovima i sadržajima na društvenim mrežama i medijima, što osuđujemo i pozivamo sve da to izbjegavaju”, rekao je Medved u Vukovaru sudjelujući na obilježavanju 29. obljetnice smrti Blage Zadre.

Istaknuo je da Vlada kontinuirano zagovara argumentiranu raspravu i odgovarajući odnos u društvu, a upitan hoće li se napetosti nakon napada na Markovu trgu odraziti na Kolonu sjećanja odvratio je kako to “ne očekuje ni na koji način”.

“Štoviše, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje je dan kada se očekuje od cijelog hrvatskog društva i svih koji vole ovu domovinu da se dođu pokloniti žrtvama Domovinskog rata, poglavito žrtvama Vukovara i Škabrnje”, poručio je Medved.

Istaknuo je da će se Vlada u organizaciji Kolone sjećanja, kao i cijelog Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, voditi epidemiološkim smjernicama jer je dužna voditi brigu o zdravlju ljudi.

“Povećava se broj zaraženih koronavirusom, predstoji nam svakodnevno praćenje, u skladu s preporukama Stožera i struke vidjet ćemo na koji način organizirati Kolonu sjećanja”, kazao je Medved.

Iako je osudio nedavni istup vukovarskog gradonačelnika Ivana Penava, koji je o činu 22-godšnjeg Danijela Bezuka kazao da je “pokazao bunt”, Medved očekuje da će 18. studenog, kao i dosadašnjih godina, zajedno s Penavom dostojanstveno iskazati poštovanje žrtvama Vukovara i Škabrnje. (Hina)

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:kamenjar

Izvorni autor: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.