Tomo Medved o paljenju hrvatske zastave: "Vjerujem da će dobiti odgovarajuću presudu. Ta zastava je krvlju plaćena."

20.05.2024. 20:44:00

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske izvijestili su da je 18-godišnjak zapalio hrvatsku zastavu 1. svibnja u šumi nedaleko Trpinje na vukovarskom području. Incident je snimljen i objavljen na društvenim mrežama, izazvavši oštre reakcije javnosti i državnih dužnosnika.

Ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved izjavio je u ponedjeljak kako očekuje da će mladić, koji je uhićen zbog paljenja hrvatske zastave, dobiti primjerenu kaznu koja će poslužiti kao "jasna poruka svima" koji se usude paliti ili uništavati državne simbole.

"Vidio sam da je uhićen i vjerujem da će dobiti odgovarajuću presudu. To treba biti jasna poruka svima onima koji se usude paliti ili uništavati državna obilježja. Ta zastava je krvlju plaćena," poručio je Medved uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Komentirajući slučaj, Medved je istaknuo važnost odgovarajuće sankcije koja će djelovati odvraćajuće za buduće slične incidente. Mladić je zbog svog čina trenutno u jednomjesečnom istražnom zatvoru.

Prema izvješću policije, 18-godišnjak je hrvatsku zastavu javno izvrgnuo ruglu i grubom omalovažavanju te je putem računalne mreže javnosti učinio dostupnom videosnimku tog čina, kojim se poziva na nasilje ili mržnju usmjerenu prema skupini ljudi zbog njihove nacionalne ili etničke pripadnosti. Osumnjičeni je 18. svibnja predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, dok je kaznena prijava protiv njega upućena nadležnom državnom odvjetništvu.

Rješenjem Županijskog suda u Vukovaru, osumnjičeniku je određen jednomjesečni istražni zatvor te je predan u zatvor u Osijeku, prenosi 24sata.

Izvor: 24sata/Foto:Tomo Medved/screenshot/Kamenjar.com

Izvorni autor: PDN/24sata/Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.