Tomo Medved: Ova beretka bit će uvijek uz mene

06.11.2020. 18:30:00

Mladi naraštaji Tigrova danas su me posebno obradovali uručenjem ponosne crne beretke povodom 30. obljetnice osnutka 1. gardijske brigade.

Neizmjerno sam počašćen što sam iz ruku zapovjednika Bojne Tigrovi Krešimira Kršinića, uz kojeg su bili zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadir Dražen Ressler i prvi dočasnik bojne stožerni narednik Tomislav Gorec te predsjednik Udruge ratnih veterana Tigrovi Ilija Vučemilović Šimunović, primio ovu beretku za koju sam emotivno vezan.

Sve su mi naše oznake iz Domovinskog rata bliske i drage, ali ipak, kad u najtežim danima nosite ovaj znak onda vam je on posebno u srcu.

Promatrajući ovu beretku pred očima su mi svi dragi prijatelji, a posebno oni koji su živote položili za Hrvatsku pod ovim znakom. Svaki put kada vidim ovaj znak sjetim se njih, sjetim se svih naših pobjeda i svega što smo zajedno proživjeli, svih tužnih, ali i radosnih trenutaka.

Zahvaljujući mladim naraštajima Tigrova, nakon Domovinskog rata pod ovim znakom i beretkom uspješno su izvršene i sve međunarodne misije.

Promatrajući njih, siguran sam da će i u perspektivi ova beretka i ovaj znak biti simbol pobjede, sigurnosti i domoljublja. Vjerujem u to i vjerujem u sve mlade Tigrove.

Još jednom zahvaljujem mojim Tigrovima na ovom priznanju – ova beretka bit će uvijek uz mene, komentirao je Tomo Medved na facebooku

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:kamenjar

Autor: