Toplo vrijeme se zadržava i usprkos kiši. Žuto upozorenje zbog pojačanog južnog i jugozapadnog vjetra

22.02.2024. 08:11:00

Kako se bliži kraj tjedna, tako se mijenja i vrijeme, donoseći sa sobom izazove za različite dijelove Hrvatske. U četvrtak se očekuju značajne promjene u meteorološkim uvjetima, s posebnim naglaskom na oblačnost, kišu te intenzivne vjetrove.

Tijekom jutra, očekuje nas promjenljivo oblačno vrijeme, no kako dan bude odmicao, doći će do značajnog pogoršanja. Poslijepodne se prognozira oblačno vrijeme s kišom, a posebno visoki oborinski intenziteti predviđaju se na sjevernom Jadranu, u Lici i Gorskom kotaru. Ovakve oborine mogu izazvati probleme, osobito u prometu i infrastrukturi.

Jugozapadnjak koji će biti prisutan tijekom četvrtka ojačat će na jako i olujno jugo, posebno na Jadranu i u planinskim krajevima unutrašnjosti. DHMZ je izdao žuto upozorenje zbog pojačanog južnog i jugozapadnog vjetra, najavljujući moguće probleme u pomorskom prometu. Vjetrovi ovakvog intenziteta mogu utjecati na sigurnost plovidbe, stoga se preporučuje poseban oprez.

Unatoč izazovima koje donose promjene u vremenu, temperature zraka će ostati iznadprosječno visoke. Očekuje se da će se u unutrašnjosti kretati između 12 i 15°C, dok će Slavonija doživjeti temperaturu i do 18°C. Na Jadranu će temperature biti stabilne, oko 15°C.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:Ilustracija/Pixabay

Izvorni autor: PDN/7dnevno/S.P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.