Torcida ne može kući, Dinamo je uskočio u pomoć i nudio hranu i tople napitke u krugu stadiona

26.02.2023. 19:50:00

HUMANI POTEZ

Po završetku utakmice gostujući navijači koji nisu iz Dalmacije kao i oni koji imaju nekoga kod koga mogu prenoćiti su ispraćeni iz kruga stadiona i užeg centra grada, poručili su iz HNS-a

Veliki logistički problem bio je dolazak Torcide na Maksimir iz Dalmacije na dan kad je Hrvatsku pogodilo veliko snježno nevrijeme, a još je veći problem kako se vratiti kući kad su blokirani svi pravci iz unutrašnjosti prema jugu i obratno, prenosi 24sta.

Na stadionu je bilo oko 1500 navijača Hajduka. Nisu svi stigli iz Dalmacije, ima ih i sa sjevera i istoka zemlje, a gdje su završili oni iz Splita teško je reći u ovom trenutku.

U policiji su nam rekli kako su nakon utakmice odradili preprat navijača kao i inače u ovakvim prigodama. No HAK savjetuje svima da ne kreću na put i ne staju na odmorištima zbog većeg broja ljudi koji tamo čekaju da se ceste raščiste.

- Po završetku utakmice gostujući navijači koji nisu iz Dalmacije kao i oni koji imaju nekoga kod koga mogu prenoćiti su ispraćeni iz kruga stadiona i užeg centra grada. Za sve ostale navijače Hajduka koji još nisu odlučili hoće li i na koji način krenuti prema Dalmaciji, GNK Dinamo je osigurao hranu i tople napitke u krugu stadiona - rekao je voditelj odjela za sigurnost HNS-a Jurica Jurjević za Danas.hr.

Zadnja skupina navijača Hajduka iz šireg kruga stadiona otputovala je u 18.15, izvjestio je novinar Nove TV Marko Šepat.

- Policija s predstavnicima Hajduka intenzivno komunicira po pitanju stanja u prometu uz razumijevanje da se navijači žele vratiti u Dalmaciju, ali zbog vremenskih uvjeta se to nikako ne preporuča. Postupci klubova i policije prije i poslije utakmice prema navijačima, pogotovo gostujućim, su u potpunoj suprotnosti sa sportskim rivalstvom koje imamo često prilike gledati - dodao je Jurjević.

Policija je u međuvremenu izvijestila kako je do završetka utakmice privela 12 ljudi, od čega dva navijača Dinama zbog vrijeđanja službene osobe odnosno alkohola i 10 navijača Hajduka zbog pirotehnike i alkohola, od čega je troje maloljetnika. Na stadionu su pronašli više od 200 pirotehničkih sredstava.

Izvor: 24sata/Foto:screenshot/HAK

Izvorni autor: PDN/24sata/Josip Tolić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.