Tovarnik: Pas spasio trudnicu, našao je bez svijesti u vagonu

31.01.2020. 14:23:00

Državljani Palestine ilegalno su ušli u Hrvatsku u zapečaćenom vagonu s kukuruzom. Policijski pas ih je nanjušio i spasio im živote.Trudna žena je prebačena u bolnicu

Iz vagona teretnog vlaka koji je 29. siječnja oko 22,50 sati na željezničkom kolodvoru u Tovarniku kontrolirala granična policija, pravovremenim i koordiniranim postupanjem te prvenstveno dobrom taktičkom procjenom policijskih službenika, spašen je život trudnice i njenog supruga, oboje stranih državljana, izvijestila je PU Vukovarsko srijemska. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Nakon temeljitog pregleda teretnog vlaka, policijski službenici su obavili i dodatan pregled vlaka koristeći policijskog psa Lorda. Lord je reagirao na vagon u kojem se prevozio rasuti kukuruz, a unatoč činjenici da su se na vagonu nalazile neoštećene plombe, vagon je otvoren te su policijski službenici iz rasutog kukuruza izvukli na sigurno dvije osobe, trudnicu i njenog supruga.  
 
Žena se nalazila u besvjesnom stanju, jedva opipljivog pulsa, dok se muškarac nalazio u nešto boljem stanju. Promptna i pravilno pružena prva pomoć koju su policijski službenici ukazali trudnici pokazala se presudnom za stabiliziranje njenog stanja i kasnijeg liječenja u Općoj županijskoj bolnici u Vukovaru.


 Nakon liječničkog zbrinjavanja trudnice, a potom i provjere zdravstvenog stanja njenog supruga, policijski službenici su daljnjim provjerama utvrdili kako se radi o državljanima Palestine koji su na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku. 
 
Muškarac je smješten u Tranzitno-prihvatni centar za strance u Tovarniku, a policijski službenici mu kontinuirano prenose nove informacije o zdravstvenom stanju supruge i bebe. 

Izvor: 24sata/ Foto:24sata

Izvorni autor: 24sata

Autor: