Tragedija kod Ludbrega: Žena i dvoje četverogodišnje djece poginuli u naletu vlaka, oglasili se policija i HŽ

15.09.2022. 17:00:00

Tri osobe, žena (27) i dvoje četverogodišnje djece, poginule su u prometnoj nesreći u mjestu Bolfan nedaleko od Koprivnice

Do nesreće je došlo u četvrtak oko 9.30 na željezničko-cestovnom prijelazu u mjestu Bolfan, gdje je putnički vlak, koji je prometovao na relaciji Koprivnica-Varaždin, naletio na osobni automobil u kojem je stradalo dvoje putnika, a još dvoje ih je ozlijeđeno, objavio je portal 24sata.

Na licu mjesta preminuli su 27-godišnja žena i četverogodišnje dijete, dok je drugo dijete, također staro četiri godine, kako piše Podravski.hr, preminulo tijekom transporta za bolnicu. Muškarac (28) iz automobila prevezen je u bolnicu. Portal doznaje kako su poginuli majka i dijete te da je drugo poginulo dijete u rodbinskoj vezi s njima, a da je muškarac prevezen u bolnicu suprug preminule žene.

  •  

Željeznička nesreća kod Ludbrega

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Nikola Wolf / Podravski list

Ravnatelj koprivničke bolnice Mate Devčić izjavio je da se četverogodišnjakinju reanimacijom pokušalo spasiti tijekom prijevoza do bolnice, objavio je HRT.

'Pokušaj oživljavanja nastavljen je i u prostorijama bolnice, ali unatoč trudu liječnika umrla je u 10.30 sati', kazao je Devčić za HRT.

U tijeku je očevid na mjestu nesreću u Bolfanu. Na prijelazu je samo Andrijin križ, nema rampe ni signalizacije. Automobilom je upravljala 27.-godišnja žena, koja je poginula na licu mjesta, kao i dječak (4). Djevojčica (4) preminula je putem do bolnice.@N1infoZG pic.twitter.com/LL4W0k2I9r

— Jelena (@JelenaBokun) September 15, 2022

Željeznički promet je u prekidu.

Glasnogovornik policije rekao je da je došlo do naleta putničkog vlaka na osobno vozilo.

'Žena, vozačica, nije se zaustavila na znak STOP. Ona je smrtno stradala. Jedno dijete u dobi od 4 godine je odmah preminulo, a drugo dijete, također 4-godišnje, u bolnici od zadobivenih ozljeda, nažalost preminulo. Suvozaču se pruža liječnička pomoć. Očevid je u tijeku. Ne mogu vam reći još kakve su ozljede suvozača, ali ne bi trebale biti opasne po život', rekao je glasnogovornik policije.

 

Priopćenjem se oglasila i policija.

'U 9.30 sati, na željezničko-cestovnom prijelazu u Bolfanu, u naletu vlaka na osobno vozilo, smrtno su stradale tri osobe. Kako je do sad utvrđeno, 27-godišnja žena upravljala je osobnim vozilom iz smjera Svetog Petra. Dolaskom do navedenog prijelaza, koji nije označen svjetlosno-zvučnom signalizacijom niti zaštićen polubranicima ili branicima, nije se zaustavila ispred istog i uvjerila da prugom ne nailazi vlak. Zbog toga je u njezino vozilo, udario putnički vlak koji je prometovao na relaciji Koprivnica – Varaždin', navela je policija.

Mediji pišu da na tom prijelazu nema ni rampe ni signalizacije, nego samo Andrijin križ i znak STOP.

Željeznička nesreća kod Ludbrega / Autor: Nikola Wolf / Podravski list

Izvor: Društvene mreže / Autor: Nikola Wolf / Podravski list

U međuvremenu, oglasile su se i Hrvatske željeznice. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

'Dana 15. rujna 2022. u 09.29 sati na pruzi R202 između kolodvora Rasinja i Ludbreg došlo je do izvanrednog događaja u kojemu je na željezničko-cestovnome prijelazu osiguranom prometnim znakovima (STOP i Andrijin križ) i trokutom preglednosti osobni automobil podletio pod vlak. Do završetka policijskog očevida koji je u tijeku željeznički promet je na dionici Rasinja – Ludbreg u prekidu. Prijevoz putnika osiguran je zamjenskim autobusima.

Svi željezničko-cestovni i pješački prijelazi na željezničkoj mreži u Republici Hrvatskoj osigurani na jedan od zakonom propisanih načina bilo da je riječ o prijelazima osiguranim prometnim znakovima, svjetlosno-zvučnom signalizacijom ili polubranicima.

Međunarodne statistike pokazuju da su u čak 98% slučajeva nesreće na željezničko-cestovnim prijelazima posljedica zanemarivanja i nepoštivanja prometnih znakova i prometne signalizacije od strane sudionika u cestovnome prometu.

Apeliramo na sve sudionike u cestovnome prometu (vozače, bicikliste, pješake) da poštuju prometna pravila i prometnu signalizaciju', priopćili su iz HŽ-a.

Izvor: tportal.hr/Foto: Nikola Wolf

Izvorni autor: V. Mo./Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.