TRAGEDIJA U ŠIBENIKU Mladić otišao na rutinsku operaciju krajnika i preminuo, nitko ne zna što se zapravo dogodilo

11.09.2019. 07:15:00

Velika tragedija dogodila se u šibenskoj bolnici. Mladić je otišao na rutinsku operaciju krajnika, i nakon nje preminuo. Pokrenuta je unutarnja kontrola u bolnici, obaviješteno je i Ministarstvo zdravstva.

U šibensku bolnicu 19-godišnjak je stigao prošloga tjedna zbog rutinske operacije krajnika. ''Mogu potvrditi da je došlo do smrti pacijenta nakon operacije tonzil-lektomije, što samo po sebi predstavlja neočekivani i neželjeni događaj u samoj bolnici'', rekla je ravnateljica Opće bolnice Šibenik Sanja Jakelić.

U šoku je i obitelj preminuloga 19-godišnjaka. Pred kamere ne žele, na upit Dnevnika Nove TV odgovaraju porukom. "Ispričavam se, u teškoj sam boli i ne bih želio izlaziti u javnost, pogotovo s neprovjerenim informacijama. Čekam izjavu bolnice u petak nakon konzilija povjerenstva gdje ću dobiti konkretne odgovore. Pozdrav'', napisao je mladićev otac.

Obdukcija je pokazala da je mladić umro od zatajenja rada srca i pluća. Sat vremena je trajala reanimacija, ali bezuspješno. No, zašto i kako je uopće do smrti došlo, pokazat će detaljnija patološka analiza.

Neslužbeno se doznaje da se mladić za operaciju odlučio zbog čestiih upala grla, a jedna rutinska operacija krajnika završila je tragično.

Otorinolaringolozi kažu da se krajnici uobičajeno operiraju kod mlađe djece i tada su manje rizične, a kod starijih zna doći do komplikacija, no uistinu rijetko i skoro nikad – do smrti.

Istražuje se što je točno pošlo po zlu, između ostaloga, i unutarnjom bolničkom kontrolom. Ravnateljica bolnice poručuje da će se do kraja tjedna znati više detalja. Zasad se zna da se mladić nakon 15-minutne operacije probudio, a nepuna dva sata poslije je umro, piše Dnevnik.

Izvor: av/Dnevnik/Direktno.hr/Foto:Pixabay

Autor: