Tragični dan u Ukrajini: Smrtonosni zračni napadi u Kijevu i Harkivu ostavljaju iza sebe mrtve i ranjene

23.01.2024. 11:02:00

U najnovijem masovnom ruskom zračnom napadu na Ukrajinu, najmanje dvoje ljudi je izgubilo život, dok je njih 35 ranjeno u Harkivu u udarima na stambene zgrade, prema izvještajima policije i regionalnog guvernera. Detalji o točnom broju mrtvih i ozlijeđenih variraju, dok spasioci još uvijek kopaju po ruševinama u potrazi za preživjelima, izvijestio je gradonačelnik Ihor Terehov lokalnim medijima, prenosi 24sata.

U ranojutarnjim raketnim napadima koji su se dogodili u utorak, najviše pogođeni su dva najveća grada u zemlji, Kijev i Harkiv. Kijevski gradski dužnosnici izvijestili su o ranjenih 18 osoba nakon napada na tri okruga, naglašavajući da je u nekoliko stanova izbila vatra, uz jednu žrtvu.

Reuters prenosi svjedočenja očevica koji su čuli nekoliko valova eksplozija u Kijevu i okolici, dok su gledali zapaljene dijelove zgrada kako padaju. Zastupnica Irina Gerašenko opisala je "jake eksplozije" i napisala da se njena kuća tresla.

Jugoistočni grad Pavlohrad također je bio poprište tragedije gdje je jedna osoba izgubila život, potvrdio je regionalni guverner. U međuvremenu, dužnosnici u regiji Sumi na sjeveru izvješćuju oštećenjima ključne infrastrukture u raketnom napadu na grad Šostku.

Ukrajinske zračne snage priopćile su da je vojska uspjela uništiti 21 od 41 projektila različitih tipova koje je lansirala Rusija. Šef ukrajinskog ureda predsjednika, Andrij Jermak, izrazio je očaj i poručio svijetu da se ovaj teror može zaustaviti jedino silom putem svoje izjave na Telegramu.

Rusija, koja nije odmah komentirala napad, redovito provodi zračne napade na gradove i civilnu infrastrukturu, nastavljajući svoju gotovo dvogodišnju invaziju na Ukrajinu. Moskva je nedavno optužila Kijev za granatiranje istočnog ukrajinskog grada Donjecka, koji je pod okupacijom Rusije, pri čemu je poginulo 27 ljudi. Ukrajinske snage su odgovorile tvrdnjama da je odgovornost za napad na Donjeck na ruskoj strani.

Izvor: 24sata/Foto:X

Izvorni autor: PDN/24sata/HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.