TRENIRAJU LI LIHVARI I KAMATARI U HRVATSKOJ STROGOĆU NA SIROTINJI I BRANITELJIMA!?

03.11.2019. 08:20:00

BLAŽ ANĐELIĆ -SLAVONAC- HRVI ...STAN PRODAN NA ''BUBNJU''?????

Nizozemska je uzela zemlju moru , Izrael pustinji, a u Hrvatskoj lihvari (Bog zna po čijem naputku ) uzimaju krov nad glavom i Hrvatskim braniteljima i sirotinji , i ako u Ustavu stoji kako je jedina nekretnina neotuđivo vlasništvo!

Žrtva pravne nedorečenost kojoj je stan-nužni smještaj, prodan na bubnju zbog duga od 10 tisuća kuna , točnije dozvoljenog minusa , je HRVI Blaž Anđelić-Slavonac!

Napominjem kako je nekretnina procijenjena na 130 tisuća kuna!

Gospodin Anđelić ili Slavonac kako ga rado zovu njegovi ratni prijatelji a i sugrađani Siska ,sudionik je Domovinskog rata i skoro da nema ratišta na kojem nije bio kao pripadnik ATJ ,57 bataljuna.

Četiri puta je ranjavan, prvi put na Komarevu , dva puta na ratištima Južne bojišnice, a četvrti put u VRO OLUJA! S ponosom nam je pokazao Zahvalnice i odlikovanja kojim je odlikovan zbog iznimne hrabrosti u obrani Domovine. Spomenut ćemo samo neka od njih, Medalja Oluja, Red hrvatskog trolista , Red hrvatskog križa , Priznanje u čast vjernosti domovini... i kako mu ta ista Domovina danas vraća dopuštajući da se kojekakvim u najmanju ruku po mom promišljanju sumnjivim okolnostima stan proda na bubnju!?

No Slavonac nam kaže kako taj stan nije dobio od MB ,nego kao djelatnik Željezare Sisak, prvo dobiva stanarsko pravo , a nakon toga ponudu da otkupi istu predmetnu nekretninu , kada već ima stanarsko pravo , što on naravno i prihvaća. Stan postaje njegovo vlasništvo u dijelu 1/1 .

Cijela ova priča mogla bih se svrstati u kategoriju ''VJEROVALI ILI NE''!

Prepuna je kontradiktornosti i nelogičnosti.

Prva nelogičnost koja bukvalno ''bode'' u oči je pitanje bez odgovora a ono glasi '' Zašto banka koja mu je odobrila dozvoljeni minus nije pravnim putem ''sjela'' na račun-mirovinu koju prima kao HRVI , nego poradi duga od 10 tisuća kuna uz pomoć nadležne odvjetnice pokreće ovršni  postupak na nužni smještaj?''

Uplatnice  koje nam je predočio gospodin Anđelić, po njegovim riječima nisu išle u banku , nego mu je ovih dana priopćeno kako je uplaćeni novac išao na račun odvjetnice koja se bavila spomenutim dugom. Zanimljivo je da nitko gospodina Anđelića nije obavijestio o tome, a on sam nije pravni ekspert da bi to znao.

Slijed događanja , dok mu u konačnici stan nije otišao na bubanj , definitivno se može usporediti s bajkom ''Alisa u zemlji čudesa''
Nitko , ali baš nitko nije našao za shodno kontaktirati gospodina Anđelića i predočiti mu možebitni slijed događaja, a kada se sve to izdogađalo , apsolutno je nemoguće dokučiti tko koga u ovoj priči u zdrav mozak!

Otprilike to ide ovako. Svaki mjesec redovno uplaćuješ zadani anuitet, ako preskočiš naredni , banka dug predaje odvjetnici , odvjetnica nekoj lihvarskoj kući , a oni traže zapljenu od suda.

Sud izdaje rješenje o prodaji nekretnine ODMAH, bez ikakvog upozorenja vlasniku, rješenje se dalje prosljeđuje ovršnom sucu on FINA-i koja to daje nekoj tvrtki koja se bavi prodajom nekretnina, ne sjeda mu FINA , na račun ???? I sada dolazi do najzanimljivijeg dijela priče, tu se gubi svaki trag tko je prodao nekretninu i tko je novi vlasnik iste???

Telefonski brojevi do kojih smo uspjeli doći su privatni brojevi raznoraznih osoba koje ni na koji način nisu uključeni u ovu priču ili možda i jesu, tko zna...

Skandalozno je i ne postoji nikakvo logično obrazloženje da se u jednoj pravno uređenoj državi tako nešto može događati!

Na jednoj strani imamo takozvane ugledne i imućne građane koji po raznoraznim osnovama duguju državi milijune kuna i nitko im ne prodaje njihove bajne vile i skupe automobile na bubnjevima, dapače , mnogima je dug i otpisan. Duguju jednako tako i bankama! Pa se ništa ne događa.

U našoj Hrvatskoj , jedini koji su čini mi se podložni rigoroznim sankcijama su Branitelji i sirotinja.

Čemu služe sve te udruge ,institucije, sudovi , pa i sam Ustav , ako nam se na dnevnoj razini događaju ovakve i slične stvari.

Trebali bi se zapitati TKO TO VLADA HRVATSKOM?

Legalno i legitimno izabrana vlast ili ne dao Bog nekakvi centri moći izvan Hrvatske.

Do kada će građani trpjeti takav javašluk i hoće li ih gola borba za preživljavanjem natjerati da se pokrenu i uvedu reda u Hrvatskoj , baš kao što su '90 uzeli u svoje ruke obranu jedne i jedine nam domovine Hrvatske!!!!!!!!!

Mira Šimić Markanović

Izvorni autor: Mira Šimić Markanović‎/PDN

Autor: