Tri policajca u presretaču prijavljena za mito i nezakonitu naplatu kazni

29.05.2020. 23:25:00

USKOK POKRENUO ISTRAGU

Trojica policajaca koji su vozili presretače i dvojica vozača koji su prekoračili brzinu osumnjičeni su za zloporabu položaja i mito te je USKOK protiv njih pokrenuo istragu.

Policajci stari 50, 48 i 35 godine to vozači od 47 i 44 godine prijavljeni su zbog korupcije koja je otkrivena u tajnoj akciji praćenja sumnjivih ‘presretača’.

Sumnja se da je policijski trojac od ožujka lani do siječnja ove godine nadzirući presretačima dionicu autoceste blizu Slavonskog Broda vozačima koji su prekoračili brzinu naplaćivao kazne u višim iznosima od propisane.

“Potom su novčane iznose koji predstavljaju razliku između stvarno naplaćenog iznosa i iznosa naplaćenih kazni iskazanih u službenim evidencijama podijelili i zadržali za sebe”, otkriva USKOK.

Osim toga, dvojica policajaca su lani u listopadu dvojici vozača koji su ulovljeni u ozbiljnom prekoračenju brzine na autocesti naplatili samo 250 kuna kazne.

Zauzvrat su od njih potkraj studenoga, sukladno dogovoru, dobili skupe nove mobitele. Policajci su suspendirani do okončanja postupka, piše Danica.

Izvor: Direktno.hr/Foto:Sanjin Strukic/PIXSELL

Izvorni autor: mn/danica.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.