TRIBINA O TRAŽENJU NESTALIH Istina o sudbini nestalih branitelja i civila iz Domovinskog rata još je uvijek otvoreno pitanje

17.03.2023. 18:52:00

Udruga obitelji nestalih i nasilno odvedenih branitelja Domovinskog rata Osijek u suradnji sa Savezom udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i Ministarstvom hrvatskih branitelja organizirala je u petak, u Veteranskom centru Osijek tribinu o procesu traženja nestalih osoba u Domovinskom ratu.

Tribini je nazočio i zamjenik župana Mato Lukić. “Pitanje nestalih branitelja i civila Domovinskog rata otvoreno je pitanje i duboka rana svih obitelji koje su izgubile svoje članove. Svjesni smo da mnogi još uvijek nisu pronašli svoje najmilije, a neki su i otišli s ovoga svijeta bez da su saznali njihove sudbine. Ovo pitanje ostaje otvoreno i zbog činjenice da iz Republike Srbije oni koji znaju istinu o svemu, a žive u Hrvatskoj, o tome još uvijek šute. Na tome treba inzistirati i vjerovati da ćemo 97 nestalih s područja naše županije, a 1816 iz cijele Hrvatske, što prije naći,” kazao je Lukić.

Sina Miroslava već 32 godine traži Spomenka Dulić koja naglašava kako se još uvijek nada da će doznati istinu o njegovom nestanku.

Sin mi je nestao 1991. godine u Ernestinovu i od tada ga bezuspješno tražimo. Išli smo na sve razmjene i iskapanja, međutim još uvijek ne znamo ništa o njegovoj sudbini,” istaknula je Dulić.

Izvor: cronika.hr/Foto:fah

Izvorni autor: Draženka Franjić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.