Tribina: Vukovarska bolnica 1991. - pouka čovječnosti

30.04.2021. 10:38:00

U Vukovaru će se održati tribina pod nazivom "Vukovarska bolnica 1991. - pouka čovječnosti", prigodom obilježavanja 30 godina od početka djelovanja Medicinskog centra Vukovar u ratnim uvjetima i ubojstva hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu.

Tribina će se održati u nedjelju, 02. svibnja 2021., od 16 do 17,30 sati, u hotelu Lav u Vukovaru, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Sudionici tribine su:

                    mr. sc. Vesna Bosanac, dr. med. spec. ped., ravnateljica Medicinskog centra Vukovar 1991. i sadašnja ravnateljica Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar 

                    Zoran Aleksijević, dr. med. spec. traumatolog i ortoped, kirurg u Vukovarskoj bolnici 1991., voditelj Odjela kirurgije i pomoćnik ravnateljice za kvalitetu

                    doc. dr. sc. Agneza Aleksijević, medicinska sestra instrumentarka u Vukovarskoj bolnici 1991., pomoćnica ravnateljice za sestrinstvo

                    Siniša Đurić, sedmogodišnji svjedok događanja u Vukovarskoj bolnici 1991., vodić u Muzeju vučedolske kulture u Vukovaru

Nositelj projekta je Udruga "Za Vukovar" iz Zagreba koja je dosad organizirala tri tribine u Zagrebu: "Civilni život u ratnom Vukovaru - grad pod zemljom", "Vukovar 1991. - neispričana priča" i "Vukovar '91 - doprinos HOS-a" s eminentnim sudionicima, a tradicionalno svake godine povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara organizira sportsku priredbu "Akcija biciklom za Vukovar".

Na ovoj tribini bit će ispričana herojska priča o Vukovarskoj bolnici 1991. i njezinim djelatnicima, koji su nam svojim djelima ostavili pouke o čovječnosti i humanosti,hrabrosti, dosljednosti u obrani ideala, vjeri, profesionalnosti i domoljublju, zauvijek pohranjene u riznici cijelog čovječanstva.

* Događaj se organizira u skladu sa svim epidemiološkim mjerama. Ukupni kapacitet dvorane koja može primiti 250 osoba, zbog epidemioloških razloga ograničen je na 25.

Live stream i video zapis tribine bit će dostupan na Youtube kanalu Udruge Za Vukovar.

Izvorni autor: Udruga "Za Vukovar"

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.