Trojka se sprema srušiti Putina? Bivši šef CIA-e za Moskvu tvrdi: Čeka ga udarac čekićem u čelo...

26.06.2022. 09:48:00

VLADIMIR POD PRITISKOM

Pa neće njega nitko pitati i reći mu "Hej, Vladimire, hoćeš otići?". Jedan udarac čekićem u čelo i njega više nema. Eventualno postoji šansa da ga sklone u sanatorij dok ne umre, govori bivši agent CIA-e...

Daniel Hoffmann više od 30 godina radio je za američku Vladu. Bio je stacioniran po cijelom svijetu i vodio je više 'podružnica' CIA-e, uključujući onu u Moskvi. I iz tog vremena, dok je živio u Rusiji, ostali su mu neki kontakti i znanja..., prenosi 24sata .

- Ako se stvari u Ukrajini dodatno pogoršaju i ne budu išle kako je on to zamislio, Putina bi vrlo lako mogao zbaciti njegov unutarnji krug bliskih suradnika - tvrdi Hoffmann i odmah nastavlja:

- Ti ljudi, koji ga krenu 'rušiti', moraju biti jako tajnoviti. Inače će njih dočekati smrt. A jednom kad krenu u puč, sve će biti gotovo brzo. Putin će biti mrtav - kaže bivši operativac.

Russia's President Putin attends a meeting with Defence Minister Shoigu in Moscow
Putin i Šojgu | Foto: HANDOUT

Upitan postoji li način da Putin 'mirno' siđe s vlasti, Hoffmann daje negativan odgovor.

- Pa neće njega nitko pitati i reći mu "Hej, Vladimire, hoćeš otići?". Jedan udarac čekićem u čelo i njega više nema. Eventualno postoji šansa da ga sklone u sanatorij dok ne umre - završava Hoffmann.

Britanski The Sun navodi kako bi Patrušev, Bortnikov i Šojgu mogli biti ti koji će zbaciti Putina. Prvi je šef sigurnosnog vijeća, drugi je šef FSB-a, a treći ministar obrane... Svi su uključeni u invaziju na Ukrajinu te su u bliskom kontaku s Putinom. Jedan od njih, već dulje vremena pišu strani mediji, trebao bi biti Putinov nasljednik.

Victory Day Parade in Moscow
Nikolaj Patrušev | Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS

A ako ga se ne riješe kolege, Ukrajinci se nadaju kako bi to mogla onda uraditi bolest, Šef njihovih obavještajaca jučer je rekao kako "Putin ima još maksimalno dvije godine života"... 

Izvor: 24sata/Foto: 24sata.hr/Sputnik/Reuters, : MAXIM SHEMETOV/REUTERS, canva

Izvorni autor: Renato Jukić/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.