Tuchel je novi trener Bayerna

24.03.2023. 18:52:00

Thomas Tuchel novi je trener Bayerna, objavio je njemački klub na svojim stranicama. Tuchel je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine i naslijedit će Juliana Nagelsmanna, koji je u četvrtak navečer naprasno dobio otkaz. Odluku o smjeni Nagelsmanna donijeli su izvršni direktor Oliver Kahn i sportski direktor Hasan Salihamidžić.

Nagelsmann, 35-godišnji njemački trener, stigao je u Bayern u ljeto 2021. godine. Osvojio je njemačko prvenstvo u svojoj prvoj sezoni te sva superkupa. Momčad je ostavio na drugom mjestu u prvenstvu te u četvrtfinalu Lige prvaka, u kojem će Bayern igrati protiv Manchester Cityja.

Njegov nasljednik Thomas Tuchel ima 49 godina i već neko vrijeme traži posao. Zadnji angažman bio mu je u Chelseaju, a tamo mu je presudio poraz od Dinama u Ligi prvaka. Prije toga s Chelseajem je osvojio Ligu prvaka 2021. godine. Proslavio se trenirajući Borussiju Dortmund od 2015. do 2017. godine, a nakon toga je bio u PSG-u, gdje je osvojio dva naslova prvaka Francuske.

Izvor: sportske.hr/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.