TUGA U VUKOVARU: Identificiran dječak koji je odveden od majke i ubijen na Drvenoj pijaci

07.12.2021. 21:17:00

JOVAN JOSIP KROŠNJAR

Danas su u Vukovaru, 30 godina nakon ubojstva, identificirani posmrtni ostatci vukovarskog dječaka – Jovana Josipa Krošnjara (17) koji je odvojen od majke i 17. studenog 1991. godine od strane JNA i srpskih paravojnih postrojbi ubijen na Drvenoj pijaci.

AUTOR: Snježana Vučković / Dnevno.hr

“Majka nije doživjela ukopati sina kojeg je duže tražila nego što je živio, ali stariji brat Ivica sa puno ljubavi i upornosti sve ove godine nije prestajao tražiti provjeravajući i najmanju informaciju”, objavila je svoje spoznaje Ani Galović, spisateljica koja se sudbinom ovog nesretnog dječaka bavila u svojoj knjizi “Mama, ne vidim nebo”.

Ubijen hicem u potiljak

Tada još šesnaestogodišnji Jovan uspio je izaći iz zarobljeništva i preko obližnjih sela doći do Đeletovaca i Vinkovaca te s nekolicinom civila izbjeći tragičnu sudbinu svojih sumještana, no:

“Slomom obrane grada te izlaskom civila iz skloništa dok su u neposrednoj blizini meci sijali smrt, u izdvajanju prije pucnja, ubijali su kažiprsti. Jedan upravo takav pokazao je na Jovana te ga odvojio od majke. Prema posljednjim informacijama s još šestoricom vukovarskih branitelja i civila izveden je do dijela Drvena pijaca gdje je bez imalo milosti ubijen hicem u potiljak”, opisala je Ani Galović sudbinu mladog, danas identificiranog Vukovarca.

Foto: Ani Galović/Žute čizme

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto: Ani Galović/Žute čizme

Izvorni autor: Snježana Vučković/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.