Turudić zatražio hitno očitovanje Ministarstva pravosuđa o Bandićevom izlasku na stražnja vrata

23.01.2020. 18:17:00

Kako N1 saznaje iz izvora u Županijskom sudu u Zagrebu, predsjednik suda Ivan Turudić zatražio je hitno očitovanje od Ministarstva pravosuđa zbog događaja na ročištu protiv optuženog Milana Bandića i drugih u slučaju Agram koji su bili u srijedu.

Činjenicu da su optuženi Milan Bandić i Petar Pripuz nakon završetka ročišta izašli po posebnom tretmanu na stražnji izlaz suda, predsjednik Županijakog suda Ivan Turudić smatra nedopustivim postupkom, saznaje N1.

Turudić o ovom postupku pravosudne policije nije bio izvješten niti je za takvo postupanje traženo odobrenje Županijskog suda.

Zbog toga je predsjednik suda zatražio hitno očitovanje Ministarstva pravosuđa.

Nakon upita tportala iz Ministarstva pravosuđa, nadležnog za pravosudnu policiju, odgovorili su da oni stoje iza toga.

"Zbog velikog interesa za predmetni postupak na Županijskom sudu u Zagrebu, Služba osiguranja pravosudnih tijela donijela je odluku o provedbi pojačanih sigurnosnih mjera', kazali su tportalu.

Na pitanje zašto je donesena odluka o pojačanju sigurnosnih mjera s obzirom na to da poslije završetka ročišta nije bilo okupljenih građana, nisu odgovorili. Bez odgovora je ostalo i pitanje jesu li i u kojim slučajevima ranije poduzimali takve mjere na sudu, piše N1.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.