Tužna vijest: U 88. godini života preminula legendarna pjevačica Vera Svoboda - POSLJEDNI POZDRAV

01.04.2024. 15:30:00

Kako javlja Večernji list, preminula je hrvatska pjevačica Vera Svoboda, jedna od najvećih glazbenih zvijezda Jugoslavije sedamdesetih godina prošlog stoljeća. 

Vijest je listu potvrdila njena kćer, Vesna Njikoš Pečkaj. Kako pišu, Vera će biti pokopana u svom zavičaju, odnosno u svom rodnom gradu Osijeku za koji je bila vezana svoj cijeli život. 

Kao i ostale zvijezde tog vremena, imala je prilike zapjevati Hrvatima i onima koji se tako osjećaju diljem svijeta. Od Australije, pa sve do Kanade.

Pamti se i anegdota s koncerta  sudionicima “Hrvatskog proljeća” zatvorenima u Staroj Gradiški, njene pjesme su tako slušali tada zatvoreni Dražen Budiša, Stjepan Mesić i Vlado Gotovac.

Nastupala na nebrojenim humanitarnim koncertima

Zanimljivo, nije se libila snimati  domoljubne pjesme još prije uspostave Republike Hrvatske. Naravno, njene pjesme su bile motiv i inspiracija našim ratnicima za vrijeme Domovinskog rata, kada je domoljublje bilo pogonsko gorivo za otpor kudikamo jačem agresoru.

Spominje se i njena velikodušna filnatropija. Navodno je od 1990. godine do danas nastupila na gotovo 400 humanitarnih koncerata, što je impresivna brojka i pokazatelj kakvu smo glazbenu velićinu izgubili.

Informacije o njenom sprovodu bit će objavljene naknadno. Uzrok njene smrti nije poznat, no za pretpostavljati je da riječ o prirodnoj smrti s obzirom na njene godine. 

U znak sjećanja na Veru Svobodu:

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: mm/Foto: Croatia Records

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.