Tvrtki zagrebačkog zastupnika Gzima Redžepija produljen ugovor o najmu Vidikovca u parku Maksimir

22.04.2021. 18:11:00

"Zahtjev za sklapanje novog ugovora zakupci su pravovremeno podnijeli i ispunjavali su sve obveze zakupnine"

Jeste li namjestili natječaj za dodjelu u zakup restorana Maksimir kako biste, navodno, namirili Bandićeva prijatelja Gzima Redžepija i političkog 'žetončića' Miroslava Polovaneca? - pitali su jučer novinari gradonačelnicu Jelenu Pavičić Vukičević, koja je to u potpunosti odbacila rekavši da su takvi napisi posljedica smjene Luke Čuljka s čela te ustanove.

- Poslala sam Gradski kontrolni ured u Javnu ustanovu Maksimir da provjeri dokumentaciju za natječaj kojim je u zakup dan restoran Maksimir te nije nađena nijedna nepravilnost - izjavila je jučer Pavičić Vukičević referirajući se na članak iz tjednika Nacional.

Gradonačelnica Pavičić Vukićević tvrdi da je cijela priča posljedica smjene Čuljka, bivšeg ravnatelja spomenute ustanove, kojeg Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu sumnjiči za kaznena djela zlostavljanja na radu i prijetnje, te je razriješen, a za v. d. ravnateljice imenovana je Monika Karačić.

Pokušali smo doći jučer do Čuljka, ali nije odgovarao na pozive ni poruke.

- Taj natječaj za restoran raspisan je još u siječnju i ne bi danas bio tema da nismo razriješili Čuljka, koji je sve oko natječaja odradio, samo nije potpisao ugovor, a to bi napravio da Državno odvjetništvo nije počelo provoditi istražne radnje.

Čuljak je taj natječaj proveo po pravilima struke, ali ga nije potpisao jer ga je DORH udaljio s radnog mjesta - izjavila je Pavičić Vukičević. Pokušali smo jučer doći i do drugih aktera te priče, ali nitko nije odgovarao na pozive. Redžepi se nije uopće javio, a Polovanec se javio, no kad smo mu se predstavili, prekinuo je vezu.

Inače, Javna ustanova Maksimir objavila je demanti na tri stranice u kojem su zapravo isto tako, među ostalim, prozvali bivšeg ravnatelja Čuljka.

- Na provedeni natječaj, kao i na Odluku o odabiru, nije uložen prigovor, niti je na sjednici ili nakon nje tadašnji ravnatelj Čuljak izrazio nezadovoljstvo provedenim postupkom. Dapače, tadašnji

ravnatelj dao je temeljem provedenog natječaja nalog odvjetniku za izradu ugovora... - navodi se u njihovu odgovoru.

U toj istoj reakciji navode da je Ugovor o zakupu objekta Vidikovac u Parku Maksimir s tvrtkom Netom i Slastičarnicom Zagreb (direktorica Hava Redžepi, a vlasnik tvrtka Mas 4, čiji je vlasnik Gzim Redžepi) zaključen još 2016., a da su u veljači ove godine zaprimili zahtjev za produljenje ugovora.

- Zakupnici su pravovremeno podnijeli zahtjev za sklapanje novog ugovora o zakupu te su u ugovorenom roku u potpunosti ispunjavali obveze zakupnine... - navodi se u toj reakciji te im je, kažu, dostavljen novi ugovor koji su oni i prihvatili te potpisali u ožujku ove godine.

Međutim, zanimljivo je da je račun Slastičarnice Zagreb od prosinca 2019. do srpnja 2020. bio blokiran.

Drugi ugovor koji je potpisan, a Nacional ga dovodi u navodnu vezu s Miroslavom Polovanecom u JU Maksimir također smatraju da je dobar za njih.

- Reprezentativni prostor na ulazu u park zbog lošeg poslovanja ranijeg zakupnika bio je zapečaćen putem Carinske uprave, a nakon višegodišnjih sporova zakupnika i Ustanove Maksimir. Zbog navedeniih razloga prostor nije bio u funkciji posljednje tri godine - stoji u njihovom demantiju.

Podsjetimo da se vijećnik Polovanec prije dvije godine kao član HSLS-a preokrenuo i podržao tada ključni Bandićev proračun.

Izvor: Jutarnji list

Izvorni autor: Vanja Nezirović/foto: Damjan Tadić/Cropix

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.