U akciji USKOK-a uhićen bivši šef Cesta Josip Škorić: Sumnjivi su i radovi na Pelješkom mostu

21.09.2024. 10:53:00

U subotu ujutro, u sklopu USKOK-ove akcije, uhićen je Josip Škorić, bivši predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, koji je u kolovozu iznenada podnio ostavku.

Njegova odluka da napusti funkciju sada, nakon uhićenja, poprima drugačije značenje, sugerirajući da je možda unaprijed bio svjestan događaja koji slijede. Uz Josipa, uhićen je i Zoran Škorić, predsjednik Uprave Osijek Koteksa, a zanimljivo je da su njih dvojica bratići. 

Josip Škorić uhićen je u sklopu istrage o navodnim malverzacijama unutar Hrvatske ceste, tvrtke u kojoj je iznenada podnio ostavku krajem kolovoza ove godine. Tada je izjavio kako je njegova odluka bila promišljena te da ju je donio nakon višemjesečnih razgovora. "Ponosan sam na sve projekte koje smo proveli u ime Vlade RH", rekao je tom prilikom, dodavši kako vjeruje da je pravo vrijeme za nove snage koje će preuzeti vođenje tvrtke.

Prema neslužbenim informacijama, Škorićevo uhićenje povezano je s istraživanjem radova na osječkoj obilaznici i postavljanju rasvjete na Pelješkom mostu. USKOK sumnjiči da je Škorić sudjelovao u namještanju poslova u zamjenu za protuusluge.

Ministarstvo unutarnjih poslova također se oglasilo, potvrdivši da policija u suradnji s USKOK-om provodi kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog sumnji u počinjenje koruptivnih kaznenih djela. Istrage i uhićenja provode se na području Zagreba, Osijeka i Vukovara, a osumnjičene osobe bit će predane pritvorskom nadzorniku nakon dovršetka istražnih radnji.

Izvor: PDN/Foto:Snimka zaslona PROMO

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.