U Čakovcu policija kaznila ugostitelja ali i goste! Kafić je odmah zatvoren

10.02.2021. 20:00:00

Vlasniku slijedi kaznena prijava, a kažnjeni su i gosti jer nisu nosili maske za lice

- Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 52-godišnjak s područja grada Čakovca, počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti, prenosi eMeđimurje .

Naime, osumnjičeni je u nedjelju, 7. veljače 2021. godine oko 9 sati u svojstvu odgovorne osobe u ugostiteljskom objektu u centru Čakovca, postupio suprotno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o nužnim epidemiološkim mjerama, kojom se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19. Konkretno, osumnjičeni je prekršio mjeru obustave rada ugostiteljskih objekta tako što je u spomenutom ugostiteljskom objektu omogućio druženje više gostiju, koji su pritom posluživani raznim pićima te ih je time svjesno izložio opasnosti od moguće zaraze bolešću COVID-19, uz potencijalnu opasnost od daljnjeg širenja bolesti.

Osumnjičeni 52-godišnjak će se u zakonskom roku uz kaznenu prijavu predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske. Prilikom nadzora spomenutog ugostiteljskog objekta nitko od gostiju nije koristio maske za lice, odnosno medicinske maske te su ih policijski službenici prekršajno sankcionirali zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (okrivljenicima uručeni prekršajni i nalozi). 

Ujedno, prilikom inspekcijskog nadzora inspektorica nadležnog Državnog inspektorata donijela je rješenje o zabrani obavljanja ugostiteljske djelatnosti caffe bara te je objekt zapečaćen - javlja PU međimurska.

Izvor: eMeđimurje/PDN/Foto:eMeđimurje

Izvorni autor: E.M./eMeđimurje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.