U covid bolnici u Dubravi već 17 pacijenata: 'Trend nije dobar, moramo se uozbiljiti!'

04.09.2020. 08:40:00

Prije desetak dana, 25. kolovoza, u Hrvatskoj je bilo 167 hospitaliziranih zbog bolesti covid-19. Jučer ih je čak 269. U nedjelju u covid odjelu bolnice KB Dubrava nije bilo pacijenata. Danas ih je ondje već 17, rekao je jutros za HRT Ivica Lukšić, koordinator bolničkog liječenja oboljelih od covida-19.

'Mi jutros imamo u Covid-dijelu KB Dubrava 17 bolesnika, od toga dva na respiratoru. Od početka ovog tjedna došli smo na 17, to nije dobar trend', rekao je Lukšić za HRT. Dodao je da se radi o srednje teškim do teškim bolesnicima.

'Trebamo se svi uozbiljiti, trebamo stvarno ostati odgovorni jer trend porasta bolničkih bolesnika i onih na respiratorima nije dobar i budi oprez. Ne možemo ovako ući u jesen jer će zdravstveni sustav biti preopterećen', rekao je Lukšić.

Naveo je da trenutno u KB Dubrava pozitivno pet zdravstvenih djelatnika, a još 25 ih je u samoizolaciji. To je zasad na ukupan broj dobro, ali trend je negativan, dodao je.

Lukšić je također rekao kako misli da se bolesnici osjećaju sigurno i da dobivaju svu potpunu skrb koja im je potrebna.

Građanima je poručio da ostanu odgovorni. 'Cjepiva nema, virus je tu među nama, život mora ići dalje, moramo raditi i živjeti, ali uz pridržavanje osnovnih mjera možemo značajno poboljšati ovu situaciju', poručio je.

'Poručio bih svima da ostanemo odgovorni, virus je među nama, život mora ići dalje, ali uz pridržavanje osnovnih mjera možemo značajno poboljšati ovu situaciju', kazao je.

Izvor: tportal.hr/Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Izvorni autor: M. Šu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.