U Dubravi traje lov na liječnicu koja je upozorila na probleme: "To je nedopustivo"

27.10.2020. 18:17:00

Nakon vijesti da se po KB Dubrava traži autorica pisma javnosti u kojem su iznesene uznemirujući podaci o tome da pacijenti u toj Covid bolnici ne dobivaju dovoljno hrane i lijekova, oglasila se hrvatska udruga bolničkih liječnika nudeći zaštitu za sada anonimnoj kolegici

'NE lovu na vještice, tražimo više ljudi i opreme u borbi protiv epidemije', riječi su kojima počinje Facebook objava HUBOL-a.

'HUBOL s dubokom zabrinutošću prati medijske napise iz kojih je vidljiva prijetnja navodnoj autorici, kolegici, bolničkoj liječnici koja je pismom nadležnom tijelu Kliničke bolnice Dubrava ukazala na možebitne propuste u postupanju. Ponosni na kolegicu koja odgovorno i formalno ispravno postupa u interesu pacijenata i zdravstvenog osoblja ukazujući na rizik pogrešnog postupanja, pozivamo odgovorne na izvide i ispravak krivog i nepotpunog postupanja ukoliko ga utvrde. Isto tako odlučno odbacujemo mogućnost progona potencijalnog autora navedenog teksta te nudimo svu raspoloživu pomoć autorici teksta jer nije važno tko je rekao. S obzirom na otežane uvjete rada u KB Dubrava i razumljiv umor kolegica i kolega, nitko nema pravo činiti dodatni pritisak i progon osoblja koje marljivo i odgovorno sudjeluje u liječenju najtežih pacijenata', kažu.

Izvor: tportal.hr/Foto: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

Izvorni autor: Vlatka Polšak Palatinuš

Autor: