U Dubrovnik uplovio najveći brod ikad, pogledajte Norwegian Epic, luksuznu grdosiju dugačku 329 metara

06.11.2021. 16:23:00

U grušku je luku uplovio najveći brod koji je ikada posjetio Dubrovnik, a riječ je o brodu Norwegian Epic, inače kruzeru Norwegian Cruise Linea, bruto tonaže 155 873 tone

Kako javlja, javlja Dubrovački vjesnikNorwegian Epic je dugačak 329 metara, a širok 41 metar. Izgrađen je 2010. godine, a prošle godine je obnovljen. Može primiti 4100 gostiju, o kojima brine 1724 članova posade.

Radi se o brodu Norwegian Epic, inače kruzeru Norwegian Cruise Linea, bruto tonaže 155 873 tone. Tako je s trona najvećeg broda koji je ikada uplovio u Dubrovnik skinuo kruzer Norwegian Getaway, također u vlasništvu Norwegian Cruise Linea koji je 15. rujna uplovio u grušku luku. Nije to bio najdulji brod koji je ikada uplovio u Dubrovnik jer je to MSC Divina, ali je najveći po bruto tonaži, to jeste volumenu broda. No, danas je Norwegian Epic postavio novi rekord. 

Veličanstveni kruzer, čiji puni kapacitet iznosi 5 100 osoba, 31. listopada je krenuo na put iz Barcelone, obišao francuski Cannes te talijanske destinacije, nakon čega je stigao i u Dubrovnik. 

Izvor: dubrovackidnevnik.nrt.hr/Foto: Goran Mratinović / DD

Izvorni autor: Goran Mratinović / DD

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.