U Glinskim Poljanama policiji predan arsenal oružja

14.01.2021. 17:49:00

Arsenal ilegalnog vojnog naoružanja, streljiva i eksploziva policija je u srijedu, nakon dojave mještanke, pronašla u kući u Glinskim Poljanama, izvijestila je sisačko-moslavačka policija.

Mještanka je pozvala policiju nakon što je u kući pokojnog člana obitelji otkrila oružje i eksploziv koje je potom zbrinuo službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Utvrđeno je da se radi o vojnom automatskom puškomitraljezu, ručnom bacaču raketa, tzv. zolji, tromblonskoj osvjetljavajućoj mini, minobacačkoj mini, 7,2 kilograma vojnog eksploziva TNT, 17 lovačkih patrona, 90 komada pištoljskog streljiva i 477 komada puščanog streljiva.

Policija navodi da je riječ o oružju čija se fotografija proteklih dana pojavila na jednoj društvenoj mreži uz komentar “Pozdrav od zolje s Majskih Poljana”. Obavljenim provjerama utvrđeno je da se ne radi Majskim Poljanama, već o lokaciji i oružju iz dragovoljne predaje oružja u Glinskoj Poljani, što je zahtijevalo angažman 30 policijskih službenika, navode u priopćenju.

Policija apelira na sve građane koji u svojim domovima još čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva, da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Izvor: Nacional.hr/PDN/Foto:Policija

Izvorni autor: Nacional/J.B.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.