U kojoj je hrvatskoj bolnici najviše covid pacijenata? Najgore u Splitu, u Osijeku očekuju porast broja hospitalizacija

20.01.2022. 10:35:00

Kakvo je stanje u četiri najveće hrvatske bolnice i koliko se covid pacijenata liječi u njima? Očekuje li se veći priljev pacijenata? Koliko je bolesnika zaposlenika?

U KBC-u Zagreb situaciju su za Dnevnik Nove TV okarakterizirali kao 'pod apsolutnom kontrolom', no broj covid kreveta popunjen je 80 posto. U najvećoj hrvatskoj bolnici tako se liječi 190 osoba. I oko 300 zdravstvenih djelatnika zaraženo je koronavirusom.

KBC-u Split trenutno je najgora situacija. Oboren je rekord u broju umrlih u jednom danu. Čak 12. Kapaciteti covid odjela su popunjeni 80 posto i na njima se liječi 210 osoba. Na posao zbog zaraze ne dolazi oko 140 djelatnika. Polovicu čine medicinske sestre i tehničari.

U riječkom KBC-u popunjen je svaki drugi krevet namijenjen za covid bolesnike. Izvan pogona zbog zaraze je 25 liječnika i 49 medicinskih sestara i tehničara.

U KBC-u Osijek sa 60 pacijenata koje liječe kapaciteti covid kreveta popunjeni su na oko 50 posto. Od ukupno 600 liječnika svaki dan zbog zaraze nedostaje njih pet do deset, a slična je situacija s medicinskim sestrama i tehničarima kojih je u toj bolnici zaposleno oko 1300.

Za razliku od kolega iz Rijeke i Zagreba, u Osijeku očekuju porast hospitalizacija i bolesnih zaposlenika i pacijenata. Spremni su širiti kapacitete i tvrde da ih mogu udvostručiti u dan do dva bude li potrebe.

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: I. Ba.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.