U Mečenčanima ‘više rupa nego stanovnika’

17.10.2021. 16:46:00

Zatrpavaju se urušne vrtače nastale nakon potresa na Banovini – one najbliže kućama u Mečenčanima i Borojevićima, čiji su se stanovnici već naviknuli na život uz te neobične jame. Radovi će trajati malo više od mjesec dana.

Da Mečenčani imaju više rupa nego stanovnika šale se i sami mještani. Kako bi se život donekle vratio u normalu, krenulo se u sanaciju vrtača koje prijete kućama. Zatrpavanje one najveće pri samom je kraju.

Za sanaciju vrtače koja se nalazi između dviju kuća, opsega je 60 metara, trebalo je gotovo 500 kubika materijala. U kući pored vrtače živjela je Anđa Jelečević, a već je 10 mjeseci smještena u kontejneru. Ne zna hoće li se vratiti u svoj stari dom. Kazala je da je, nakon što se vrtača otvorila, na kontejner čekala mjesec dana. U međuvremenu je živjela kod susjeda.

– Ne vjerujem da ću se vratiti. Plašim se još uvijek, i da saniraju rupu, opet se plašim da nema možda još ispod zgrade kakav odron, kaže.

Izvođači radova kažu kako je najopasniji dio posla riješen, a u pomoć su im priskočili i alpinisti koji su se spuštali do dna. Sanacija sedam vrtača stajat će 350.000 kuna.

– Pred završetak smo zatrpavanja s kamenim frakcijama. Nakon zadnjeg sloja od pola metra koliko još moramo postaviti kamena postaviti, ide geotekstil i zemljani materijal, objašnjava Tatjana Dovranić Karda, voditeljica ispostave Hrvatskih voda u Sisku.

Zbog vrtača za ovo selo na Banovini danas zna cijela Hrvatska. Usprkos svim nevoljama, ekipu HRT-a dočekali su nasmijani ljudi koji iz svog sela ne idu.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/ Foto: Dnevnik 3 / HTV

Izvorni autor: Priznajem.hr/HRT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.