U nedoumici ste oko dobivanja propusnice? Svi odgovori oko najtraženijeg dokumenta mogu se dobiti na jednom mjestu

22.12.2020. 09:46:00

Kada, kome i zašto je propusnica potrebna, saželo je Ravnateljstvo civilne zaštite u pitanjima i odgovorima na svojoj stranici. Na jednom mjestu svi koji žele do najtraženijeg dokumenta u Hrvatskoj mogu doznati na jednom mjestu

Najtraženiji dokument u Hrvatskoj trenutačno su propusnice. Zbog brojnih nedoumica i pitanja Stožer je na stranici koronavirus.hr odgovorio na neka od njih. Propusnice na snagu stupaju u srijedu.

U kojem slučaju, kada i zašto se mogu dobiti propusnice, kao i odgovore na najvažnija pitanja na svojoj je stranici saželo Ravnateljstvo civilne zaštite kako bi riješilo određene nedoumice.

Tamo se nalazi i odgovor mora li, primjerice, vozač taksi vozila imati propusnicu ako obavlja vožnju izvan županije u kojoj ima prebivalište ili boravište. Odgovara se i na pitanje roditelja trebaju li imati djeca odnosno maloljetne osobe propusnicu u slučaju napuštanja županije, ako ju napuštaju zajedno s roditeljima.

Iz Ravnateljstva civilne zaštite odgovaraju:

'Djeca / maloljetne osobe ne trebaju imati propusnicu u slučaju napuštanja županije, ako je napuštaju zajedno s roditeljima. Preporuča se županijskim stožerima civilne zaštite na propusnicama roditelja navesti imena maloljetne djece koja s njima putuju.'

Izvor: tportal.hr/Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Izvorni autor: I. Ba.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.