U Novom Sadu napadnuti hrvatski kazalištarci

20.12.2022. 18:10:00

Dvojicu članova zagrebačkog Teatra &TD napala je u utorak u ranim jutarnjim satima skupina mladića u središtu Novoga Sada i ozlijedila ih, a nakon liječničke pomoći oni su se tijekom prijepodneva vratili u Hrvatsku, objavio je novosadski portal „021.rs“

Hrvatski državljani boravili su u glavnom gradu Vojvodine u povodu gostovanja Teatra &TD i umjetničke organizacije Arterarija iz Zagreba na V. Međunarodnom festivalu jezičnih i etničkih manjina "Synergy" u „Novosadskom kazalištu/Újvidék színház“.

Nakon incidenta oni su policiji izjavili da je do napada došlo nakon što su ih mladići u Nikolajevskoj porti presreli i pitali jesu li iz Hrvatske.

Članovi Teatra prevezeni su u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine (KCV) gdje su im konstatirane lakše tjelesne ozljede, te su nakon liječničke pomoći pušteni na kućno liječenje.

Oni su nakon puštanja iz bolnice tijekom prijepodneva otputovali u Hrvatsku, navodi „021.rs“.

Prema saznanjima portala, napad je kvalificiran kao nasilničko ponašanje i traga se za skupinom od četiri-pet mladića.

Za sada nema informacija o tome jesu li su napadači privedeni, a nije se oglašavalo ni tužiteljstvo.

Teatar ITD (&TD) bio je među pet kazališta iz regije koja su sudjelovala festivalu „Synergy“, koji se održavao od 15. do 19. Prosinca u Novosadskom kazalištu.

Kako navodi „021.rs“, u fokusu ovogodišnje "Sinergije" bila je ugroženost žena, a od svog osnivanja ova manifestacija bavi se ugroženim kategorijama društva.

Izvor: tportal.hr/Foto: PhotoAlto

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.