U Orahovici je održana prva Redovna Izvještajna Skupština UDHOS - ORAHOVICA

04.02.2020. 21:20:00

01. veljače 2020. godine. u Orahovici je održana prva Redovna Izvještajna Skupština UDHOS - ORAHOVICA.

Skupštini nazočili zamjenik župana VPŽ Darko Žužak, gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin, predsjednik HVIDR-e VPŽ Mato Bubaš, predsjednik UDVDR VPŽ Josip Nemec, predstavnici udruga HOS-a iz Vinkovaca, i Baranje, te mnoštvo predsjednika i predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata.  

Nakon izbora radnih tijela Skupštine i usvajanja Poslovnika o radu, predsjednik Udruge  podnio je izvješće o radu u protekloj godini. U izvješću je navedeno kako Udruga trenutno broji 49 članova, što je značajno povećanje u odnosu na 24 člana koliko ih je bilo prilikom osnivanja, 29. ožujka 2019. godine. Tijekom prošle godine održano je 10 sjednica Glavnog stana na kojima su sukladno Statutu doneseni svi akti potrebni za normalan rad Udruge.  Udruga je osnovana s ciljem očuvanja imena i djela HOS-a,  zaštite časti i dostojanstva poginulih u Domovinskom ratu te promicanju očuvanja vrednota Domovinskog rata.

 Udruga je prisustvovala na obljetnicama diljem Hrvatske te odala počast poginulim braniteljima, sudjelovali na športskim igrama branitelja na širem području Orahovice te pomagali i donirali svoje suborce, članove i ne samo članove, a sve sukladno njihovim mogućnostima. Donirali su Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica, Gradsku knjižnicu, sudjelovali na gradskim manifestacijama i ostvarili suradnju na visokoj razini s Ministarstvom hrvatskih branitelja, općinama Crnac i Čačinci,  te braniteljskim udrugama posebno sa ZUiČ VPŽ te udrugama i institucijama s područja Hrvatske i šire kao i suradnju s udrugama HOS-a, posebno Osječko-baranjske županije i Čakovca. Hvala svima koji nam pomažu u radu i doprinose da ime HOS-a Orahovica bude na mjestu na koje i zaslužuje. Izostala je suradnja s četiri udruge koje su ujedno i nositelji "Koordinacije" Udruga s područja bivše općine Orahovica, te s Gradom Orahovica.

Nakon podnošenja i usvajanja svih izvješća, uslijedilo je predstavljanje plana i financijskog plana Udruge koji su potom i jednoglasno usvojeni. U nastavku su članovi Skupštine jednoglasno razriješili predsjednika Nadzornog odbora Stjepana Varaždinca zbog kršenja Statuta udruge te na isto mjesto postavili Vladu Pfeifera, a potom razriješili i člana Dušana Brajnovića zbog neispunjavanja pristupnice i izabrali Dražena Radana. Skupština je jednoglasno razriješila Darka Iličića s dužnosti člana Suda časti, a umjesto njega izabrala Matu Bubaša.  

"Naše dvije udruge izvrsno surađuju i hvala UDHOS-u Orahovica koji se odaziva na sve naše pozive i čini sve kako bi očuvali uspomenu na Domovinski rat"-rekao je Bubaš. Zamjenik župana VPŽ Darko Žužak naglasio je veliku ulogu HOS-a u Domovinskom ratu i pohvalio rad udruge. 

Na kraju skupštine uručene su zahvalnice zaslužnima pa su tako za nesebično financijsku pomoć i donaciju UDHOS-u Orahovica nagrađeni Darko Žužak, Darko Beštek, Drago Kovačević i Mato Bubaš, za uspješnu suradnju zahvalnica je uručena Časničkom zboru Orahovica.  

Godišnju nagradu “Ante Paradžik” za 2019. godinu primio je Miroslav Tot, koji je svojim radom i zalaganjem trajno doprinio prosperitetu UDHOS - ORAHOVICA.

Izvorni autor: Mirko Sekulić "brusa"/UDHOS - ORAHOVICA

Autor: