U PODCAST EMISIJI "GDJE SI BIO '91", GOSTUJE HRVATSKI BRANITELJ TOMISLAV LUČIĆ

12.07.2022. 17:41:00

Kada je imao 18 godina vrućinu zagrebačkog asfalta zamijenio je prvom crtom.

Te 1991. prošao je kao HOS-ovac pakao vinkovačkog ratišta na najisturenijim položajima prema Vukovaru. Iduće godine postao je pripadnik 124. vukovarske brigade koju su vodile legende obrane Vukovara - Ivan Anđelić Doktor i Ivica Arbanas. Tomislav i njegovi "Ćelavci" obavljaju najteže zadatke, a Doktor ih vodi i u Ramu gdje svojim iskustvom pomažu hrvatskom narodu.

Nakon toga s "Tigrovima" sudjeluje u operacijama na jugu Hrvatske. Od 1993. do kraja rata bio je pripadnik Satnije taktičkih snajpera, Specijalne postrojbe Glavnog stožera Hrvatske vojske o kojoj se ne zna gotovo ništa. Odrađivali su najsloženije zadatke i bili izravno pod zapovjedništvom Ante Gotovine.

Kraj rata Tomislav i njegovi suborci dočekali su pred Banja Lukom. U novu epizodu podcasta "Gdje si bio '91?" dolazi Tomislav Lučić. Pitanja za gosta možete postavljati u komentare na FB-u Dogodilo se na današnji dan - Domovinski rat.

Na najzanimljivija pitanja Tomislav će Vam odgovoriti.

Izvor: Dogodilo se na današnji dan - Domovinski rat / Gdje si bio '91 / Foto: FB/Gdje si bio '91

Izvorni autor: Dogodilo se na današnji dan - Domovinski rat / Gdje si bio '91

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.