U prodaji zaštitne maske s amblemom HOS-a

10.07.2020. 09:40:00

U strogom centru Zagreba, nedaleko od Trga bana Jelalčića, u prodaji su zaštitne maske s natpisom ZDS!

Riječ je o maskama s amblemom HOS-a, a prodaje ih trgovina Cro Sport Vez u Jurišićevoj ulici.

Postoje u dvije varijente, jedna je crna, a druga maskirna.

Također, maske su u prodaji u putem web-shopa tvrtke i prema opisnim podacima radi se o “pamučnoj dvoslojnoj maski s printom i vezenim grbom Hrvatskih Oružanih Snaga” za koju treba izdvojiti 30 kuna.

Vlasnik Cro Sport Veza, dakako, u tome ne vidi ništa sporno.

Mene su prije već prijavili za prodaju majica sa znakom HOS-a, no 2011. sam na Prekršajnom sudu u Kninu dobio oslobađajuću presudu i to mi je dokaz da ih mogu prodavati. Kada prodaja odjeće s takvim obilježjima bude zakonom zabranjena, onda ću i ja prestati”, izjavio je vlasnik tvrtke Jakov Marković za Jutarnji list.

Natpis na maski ne smatraju spornim ni u državnom inspektoratu. U odgovoru Jutarnjem su rekli da je dopušten jer “prikazuje amblem udruge koja je s takvim grbom i pozdravom službeno registrirana pri Ministarstvu uprave”.

Izvor: Dnevno.hr/FOTO: crosportvez.hr

Izvorni autor: D.R.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.