U romskom naselju u Piškorovcu pucao i prijetio policajcima smrću

14.09.2020. 12:20:00

U trenutku kada mu je policijski službenik naredio da odloži pušku na tlo, dijete je otrčalo do žičane ograde i bacilo pušku u susjedno dvorište. Pušku tada uzima drugo dijete i pokušava ju unijeti u obližnju kuću

Interventa policija imala je posla jučer u romskom naselju Piškorovcu u Međimurju, gdje se pucalo iz automatskog oružja.
Jučer nešto poslije 20 sati u Piškorovec su nakon dojave dojurili policijski službenici Policijske postaje Prelog i Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske.

 
- Tijekom postupanja 30-godišnji mještanin pogrdnim je riječima vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Na izdana upozorenja, a potom i naredbu da prestane sa činjenjem prekršaja, 30-godišnjak se oglušio te je potom uz primjenu sredstva prisile, uhićen i priveden i policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.
Tijekom privođenja uhićenik je prijetio policijskim službenicima da će ih usmrtiti - izvijestila je PU međimurska. Prilikom postupanja policijski službenik Policijske postaje Prelog primijetio je da dijete iz prtljažnika Opel Vectre čakovečkih registarskih oznaka, kojom se koristi 30-godišnjak, vadi automatsku pušku.
- U trenutku kada mu je policijski službenik naredio da odloži pušku na tlo, dijete je otrčalo do žičane ograde i bacilo pušku u susjedno dvorište. Pušku tada uzima drugo dijete i pokušava ju unijeti u obližnju kuću, ali ga u tome sprječavaju ukućani. Dijete nakon naredbe policijskog službenika odlaže pušku na tlo te se ona izuzima s mjesta događaja - opisala je događaj PU međimurska.
Pregledom puške utvrđeno je da se radi o automatskoj pušci marke „Crvena Zastava“.
Zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika protiv 30-godišnjeg okrivljenika podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu. Kriminalistička istraživanja kaznenih djela prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari se nastavljaju.

 

 

Izvor: Večernji.hr/Foto:Vjeran Žganec Rogulja

Izvorni autor: Ivica Beti

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.