U tijeku izvanredni sastanak u EMA-i: Cijela Europa s nestrpljenjem čeka odluke o AstraZeneci!

18.03.2021. 15:11:00

Europska agencija za lijekove (EMA) danas je u 13:36 na Twitteru objavila kako će Odbor za procjenu rizika održati izvanredni sastanak o istrazi tromboembolijskih događaja i AstraZeneci. Zbog straha od nuspojava njegovo su korištenje obustavile Njemačka i Francuska.

Odluke koje će se danas donijeti bit će posebno važno za Hrvatsku jer smo 2,7 milijuna doza naručili upravo od AstraZenece. Očekuje se da će, ako EMA to preporuči, i Hrvatska obustaviti cijepljenje AstraZenecom.

Sigurnosni odbor EMA-e poduzeo je detaljnu procjenu o malom broju slučajeva koji se odnose na pojavu krvnih ugrušaka do čega je došlo kod primatelja cjepiva. Odbor zadužen za procjenu rizika (Pharmacovigilance Risk Assessment Committee – PRAC) objavit će potrebne preporuke za daljnje djelovanje nakon svog današnjeg sastanka.

Kad sastanak završi, EMA će zaključke objaviti na svojoj web stranici, navodi se u tvitu.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Photo:Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Izvorni autor: Maja Štefanac/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.