U UKRAJINI POGINULA DVA GRKA! Incident s ukrajinskim vojnicima u blizini linije razgraničenja s proruskim snagama

14.02.2022. 18:12:00

Grčko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da su u ponedjeljak dva njihova državljanina poginula, a još dva teško povrijeđena u incidentu s ukrajinskim vojnicima u blizini linije razgraničenja s proruskim snagama.

Ministarstvo navodi da su tri ukrajinska vojnika odgovorna za smrt i povrede četvorice Grka u selu Hranitneu blizu linije razgraničenja, piše Reuters.

Navodi se da se incident dogodio nakon što su se grčki i ukrajinski vojnici posvađali iz beznačajnog razloga. U priopćenju nije navedeno što su Grci radili u toj oblasti, ali je glasnogovornik grčkog ministarstva rekao da incident nema nikakve veze s trenutnim sukobom na tom području.

Ukrajinske vlasti nisu odgovorile na Reutersov zahtjev za komentar.

Ruska Duma trebala bi danas raspravljati o prijedlogu poslanika vladajuće stranke Jedinstvena Rusija. Konačna će rezolucija nakon usvajanja u parlamentu biti poslana predsjedniku Vladimiru Putinu.

Izvor: dnevno.hr/Foto:AP Photo

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.