U Vinogradskoj održan veliki sastanak, ali kada je Zadravec počela govoriti, uslijedio je cirkus

18.05.2021. 12:40:00

Zadravec je javno kazala kako je na Zavodu pronašla falsificirane dokumente, krađu više milijuna kuna, za koje odgovornim drži dva liječnika

Sastanak Stručnog vijeća KBC Sestre milosrdnice, koji se održavao tijekom jutra, očito nije završio onako kako je to priželjkivao novi vršitelj dužnosti ravnatelja Zoran Vatavuk, jer je sastanak napustila polovica članova. Inače, Stručno vijeće broji 36 članova, pročelnika, šefova Zavoda, pomoćnike ravnatelja...

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, intencija je bila smirivanje situacije i da svaki šef izvijesti o stanju na svom Zavodu, no kada je na red došla šefica radiologije, Dijana Zadravec, i krenula s power point prezentacijom u kojoj je objašnjavala kako je odljev radiologa objektivna situacija do koje je došlo bez njezine krivnje, njezini kolege su počele napuštati prostoriju.

Prezentacija je, doznajemo trajala 25 minuta, no samo oko polovice članova, neslužbeno doznajemo, ostalo je do kraja sastanka.

Također, neslužbeno doznajemo, da je v.d. Vatavuk predstavio i unutarnju financijsku reviziju Zavoda za radiologiju prema kojoj nije bilo nepravilnosti.

Valjda naglasiti da je Zadravec javno kazala kako je na Zavodu pronašla falsificirane dokumente, krađu više milijuna kuna, za koje odgovornim drži dva liječnika - Vladimira Kalouseka i dr. Čulo. Zbog javnih prozivki bivša Uprava je prije desetak dana od Ministarstva zdravstva zatražila da pošalje hitni inspekcijski nadzor, stručnog i financijskog dijela na Zavodu, no to se još nije dogodilo.

Inače, na stolu v.d-a Vatavuka su i tri izvješća vezana za radiologiju, i to redom Povjerenstva za unutarnji nadzor, Radničkog vijeća i osobe zadužene za mobbing.

No, odluke po tom pitanju još nema, a kako doznajemo, na sastanku Stručnog vijeća to se nije spominjalo.

Izvor: jutarnji.hr/Foto:Fah

Izvorni autor: Ivana Krnić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.